İnceleme öncesi Türkoğlu Belediyesi’ni ziyaret eden Rektör Özgül, Belediye Başkanı Osman Okumuş ile görüşerek, istişarelerde bulundu. KİÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Küçükönder ve KİÜ Genel Sekreter Vekili Cemil Toktay’ın da eşlik ettiği ziyaretin ardından, fakülte ve MYO’nun yer aldığı 170 dekar alana sahip yerleşkeye geçilerek, derslikler gezildi.

Türkoğlu’nda eğitim vermeye başlayacak olan İslami İlimler Fakültesi’ne YÖK tarafından 80 öğrenci kontenjanı verildiğini ifade eden Rektör Özgül, Türkoğlu MYO’da eğitim alacak öğrenci kontenjan sayısının da 215 olduğunu belirtti. Rektör Özgül, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bilindiği üzere KSÜ’de bulunan Türkoğlu İslami İlimler Fakültesi ve Türkoğlu Meslek Yüksekokulu artık üniversitemiz bünyesine dahil oldu. YÖK Başkanlığımız tarafından bu fakültemize 80 öğrenci kontenjanı verilmiş durumda ve önümüzdeki akademik yıl içerisinde ilk öğrencilerimizi alacağız. Diğer yandan Türkoğlu Meslek Yüksekokulumuz çatısı altında açılacak olan, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Bitki Koruma, Lojistik, Özel Güvenlik ve Koruma, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik ile Sosyal Hizmetler Programlarımız için de 215 öğrenci kontenjanı verildi. Bu bölüm ve programlarımızın üniversitemiz ve Türkoğlu ilçemiz için hayırlı olmasını ve kontenjanlarımızın tamamının dolmasını ümit ediyoruz. Sözlerimin sonunda bizlere her konuda destek veren, yanımızda olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Sayın Osman Okumuş Beyefendiye teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”7

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Rektör Özgül ve ekibine teşekkür etti. İslami İlimler Fakültesi ve Türkoğlu MYO’nun ilçeye değer katacağını kaydeden Başkan Okumuş, “İstiklal Üniversitemizin fakülte ve programlarının Türkoğlu’nda açılmış olması elbette bizler için memnuniyet verici. Hiç kuşkusuz atılan bu adımlar Türkoğlu’na değer katacaktır. Sayın Rektörümüze ve çalışma arkadaşlarına göstermiş oldukları yakınlıktan dolayı şükranlarımı sunuyorum. İslami İlimler Fakültemizin ve Meslek Yüksekokulumuzun hem üniversitemiz hem de Türkoğlu ilçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi