Son olarak Kayabaşı semtindeki Rabia Arıkan İmam Hatip Ortaokulunda katıldığı kariyer günleri programında, öğrencilerle bir araya gelen [email protected] gurubu yönetim kurulu başkanı Sami Kervancıoğlu, öğrencilere yaşamından kesitler aktarırken dürüstlüğü, doğruluğu, çalışmayı, sevmeyi, saygıyı öğütledi, gençlerin ülke yönetimi için, toplum için önemine vurgu yaptı; “Sizler bu şehrin, bu ülkenin geleceği, sigortası, teminatısınız. Bu ülke sizlerin omuzlarında yükselecektir. Bu ülkeyi, bu şehri gelecekte sizler inşa edeceksiniz. Ama çok çalışacaksınız. Araştıracak, soracak, sorgulayacaksınız. Bu ülkenin, bu şehrin sorunlarını tartışın, fikirlerinizi açık açık söylemekten çekinmeyin. Lakin doğruluktan asla ayrılmayın!” dedi.

ÇOK OKUYUN, OKUDUKLARINIZI HAYATA GEÇİRİN!

Okul yöneticilerinin de ilgi gösterdiği kariyer günleri programında içinde bulunduğu sektör hakkında da bilgiler aktaran, geçmişte Kayabaşı semtinde bulunan Müstakil Sanayici İşadamları Derneğinin  (MÜSİAD) da başkanlığını yaptığından söz eden [email protected] yönetim kurulu başkanı Sami Kervancıoğlu, “Hayat bir imtihan. Bizi imtihan eden, bizi sınava çeken, yaptıklarımız, yaşadıklarımızla bize not veren bir Yaradan var. Dikkatli olacaksınız. Konuşurken, giyinirken, yaşarken… Çünkü bizi gözetleyen, izleyen gözler var!” diye konuştu.

SEVMEK EN KUTSAL DEĞERDİR

Yazar Lev Tolstoy’un ‘Sevgi nerede ise Allah oradadır’ isimli eserini örnek gösteren Kervancıoğlu, “Seviniz ki Allah da sizleri sevsin!” dedi ve konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü; “Hepinizin bir hayali, bir hedefi olsun. Hayali ve hedefi olmayanın başarı şansı yoktur. Bir hedefe odaklanın ve ‘ben bunu başaracağım’ deyin inançla. Severken de milli ve manevi değerlerinizi koruyun, çünkü bizleri haysiyetli kılan, onurlu kılan, milli ve manevi değerlerimizdir. Ne zaman ki bunlardan koptuk, işte felaketin çanları çalıyor demektir!” diye konuştu.

SAMİMİYETİ, DÜRÜSTLÜĞÜ REHBER EDİNİN

Okul yöneticileri dâhil, öğrencilerin kendisini ilgiyle izlemesini fark eden Kervancıoğlu, şunları söyledi; “Bir yola çıkarken, örneğin otomobille çıkacaksınız. Zorunlu olarak aracınızı önce sanayiye götürür, bir eksiği varsa onu tamamlarsınız. Yakıtını alırsınız. Yoksa o araç sizi yolda bırakabilir. Sizin de rehberiniz Kur’an olsun, samimiyet ve dürüstlük olsun. Buna çalışmayı, önce kendinizi, ailenizi, ülkenizi ve şehrinizi de eklerseniz, toplum içindeki yerinizi korursanız, yılmadan, yorulmadan da çalışırsanız, başarı hikâyesi yazma sırası sizde demektir. Dürüstlüğü rehber edinin, göreceksiniz, gelecek sizindir!”

Kervancıoğlu son olarak gençlere sağlıklı bireyler ve sağlıklı toplum olmak yanında, toplumsal sorumluluğun önemine vurgu yaptı, güzel ahlakın, edepli olmanın, erdemli olmanın vazgeçilmez ilkelerimiz olduğuna dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi