16 Nisan'da gerçekleşecek olan Anayasa değişikliği referandumu öncesi çalışmalarını sürdüren AK Parti Onikişubat İlçe Başkanlığı, “Evet” ofisi açarak halka referandumu daha iyi anlatmayı hedefliyor. Bu kapsamda Alparslan Türkeş Bulvarı Opet Petrol yanında bulanan “Evet” ofisinin açılışı Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Onikişubat İlçesi “Evet” ofisinin açılış konuşmasını Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel yaptı. Görgel’in konuşmasının ardından, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İmran Kılıç, Mehmet Uğur Dilipak ve Celalettin Güvenç sırasıyla birer selamla konuşması yaptı. Milletvekillerinin konuşmasının ardından kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 16 Nisan’da ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylamasına yönelik açıklamalarda bulundu. 16 Nisan’da milletin önünde önemli bir sınavın olduğuna dikkat çeken Kaynak, 90 yıllık cumhuriyet tarihinde millet iradesine yönelik sürekli müdahalelerin olduğunu vurguladı. Cumhuriyetin millet iradesine dayalı olarak kurulduğunu ancak sürecin böyle işlemediğini ifade eden Kaynak, açılışta bulunan kalabalığın idam çağrısı üzerine bir hukukçu olarak idama inandığını ve İdam cezasının olduğu yerlerde ağır suç işleme oranlarının düşük olduğunu söyledi.



‘16 NİSAN’DA MİLLETİMİZİN ÖNÜNDE ÖNEMLİ BİR SINAV VAR’

16 Nisan’da milletin önünde önemli bir sınav olduğunu söyleyen Kaynak, sözlerinin devamında şunları kaydetti: ““Bizim referandum için ‘Evet’ ofisinin açılışını bir mitinge çevirmişsiniz, Allah sizlerden razı olsun. Tabi önemli tarihi bir süreçten geçiyoruz. Bizim Türkiye’nin en önemli siyasi kararlarından birini daha vermek üzere 16 Nisan’da milletimizin önünde önemli bir sınav var. 16 Nisan, Tanzimat’tan bu yana hep sistem arayışında olan ülkemizin önünde büyük bir fırsattır aslında. Yapmaya çalıştığımız çok basit her yerde aynısını söylüyoruz.



Bu Cumhuriyet, bu vatan, milletin egemenliğine dayalı bu cumhuriyet, milletimiz tarafından şehit kanlarıyla sulanıp bize emanet edilen bir vatan. Ve bu devlet, o meclisin kurduğu bir devlet. Ve o meclisin amacı millet egemenliğini sağlamak ve tam bağımsız olmak. İşte özeti bu. Ve istiyoruz ki bizden önceki kuşaklar, kısmen biz, 90 yıllık cumhuriyetimizde millet iradesine yönelik sürekli müdahalelerle karşı karşıya kaldık. Darbeler, darbe girişimleri, hükümet devirmeler, bir siyasi partinin içinde dönen hesaplarla on-on beş milletvekilini gerektiğinde 40-50 milletvekilini boşaltmak ve millet iradesinin dışında bir başka yönetimi hükümet olarak milletin başına getirmek gibi birçok olayı yaşadık. Ve hiçbiri ülkemize saadet getirmedi. Bu yaşadığımız hadisenin hepsi milletimiz daha da fakirleştirdi. Özgürlüklerimizi daha da kısıtladı.”



‘ÖYLE BİR DARBE GİRİŞİMİ Kİ DÜNYA EŞİNE BENZERİNE RASTLAMIŞ DEĞİL’

15 Temmuz’un eşinin ve benzerinin olmadığına vurgu yapan Kaynak, FETÖ’nün milletin inancının temel değerleriyle oynadığını söyledi. Kaynak, “Millete hesap vermeyen, hesabını başka yerlere vermek isteyenlerin, verenlerin götüreceği akıbet odur. Bu cumhuriyet, millet idaresine dayalı olarak kuruldu. Ama süreç böyle işlemedi. Milletimizin doğrudan seçtiği, kendisinin işbaşına getirdiği Menderes, millete hizmetini canıyla ödedi. Sonra 71 muhtırasını gördük, o muhtıraya destek olanlar daha sonra hapishaneleri buldular idam sehpasına gittiler. Ülkemizde 600 bin insan cezaevlerine yâda sakıncalılar listesine alındı. 1997’yi yaşadık. Şimdi bakın şu sahnede barış içerisinde bir arada olan başörtülü, başı açık kardeşlerimiz bir kısmının üniversite kapılarından coplanarak gönderildiğini, bir kısmının yerlerde sürüklendiğini bir kısmının da ikna odalarına götürüldüğünü gördük. Bütün bunları yaşadık. Bütün bunların üzerine de 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadık. Öyle bir darbe girişimi ki dünya eşine benzerine rastlamış değil. Dünya’nın her tarafında başka yerlerde de darbeler oldu. Başka yerlerde de millet iradesine, demokrasiye müdahaleler oldu. Ama hiçbirinde milletin tankı, milletin topu milletin ta kendisine yöneltilmedi. 15 Temmuz bir yandan bu yönü ile hain bir darbedir. Ama bir yandan da doğrudan inancımızı fesada uğratacak, onu ifsat edecek yepyeni bir din anlayışını ortaya çıkaracak sapkın bir girişiminde miladı bir tarihtir. 15 Temmuzda kendisine mehdi olarak inanılan bir sapık, milletimizin inancının temel değerleri ile oynamıştır. Efendimizi rüyasında görerek bu işleri öyle yapıyormuş. 15 Temmuzda milletimizin kendi istiklaline sahip olduğu kadar başardığı en önemli iş inancına da sahip olmasıdır” ifadelerini kullandı.



‘KISASTA HAYAT VARDIR’

Kendisini dinlemeye gelen kalabalık grubun idam çağrısına yanıt veren Kaynak, “Kısasta hayat vardır” diyerek, idam cezasının gerekliliğine inandığını söyledi. Kaynak, “Ben hem bir hukukçu olarak hem de bir Müslüman olarak idamın gerekliliğine inanırım. Çünkü rabbimiz öyle buyuruyor. Kısasta hayat vardır. Bu yüzden ben buna inanırım. İdam cezasının olduğu yerlerde ağır suç işleme oranları da düşüyor. Ancak bütün bunlar için bizim öncelikle millet iradesine tasarrut eden zemini ortadan kaldırmamız lazım. Biz 18 maddelik anaysa değişikliğini MHP’li milletvekilleriyle beraber meclisten geçirdik. Ama CHP’liler meclisin kürsüsünü işgal ettiler. Biz her zaman söylüyoruz. Bizim rejimle ilgili bir sıkıntımız yok. Bu rejimi kuran bizim dedelerimizdir. Hangi dedelerimiz? İstiklal harbinin gazisi olan dedelerimiz. Ama bu milletin o kurduğu temel değerlere aykırı binlerce yüzlerce şey oldu. İnsanların inancına müdahale edildi. Bunların hepsini yaşadık. Şimdi istiyoruz ki bir daha millet adına milletten yetki almayan hiç kimse söz söylemesin” diye konuştu.

‘AVRUPA’NIN BÜTÜN MAKYAJLARI ORTAYA DÖKÜLMÜŞTÜR’
Avrupa’nın tek bir hadise ile bütün makyajlarının döküldüğünü anlatan Kaynak, Türk Milletinin bugüne kadar asla emperyalizmle anılmadığına dikkat çekti. Kaynak, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Bizim milletimiz bizim ecdadımız Çerkez'i ile Türk'ü ile asla soykırım ile anılmamıştır. Asla emperyalizm ile anılmamıştır. Asla bilime karşı engizisyon mahkemeleri ile anılmamıştır. Asla yüzlerce yıl süren mezhep savaşları ile anılmamıştır. Ama Avrupa bir tek hadise ile bütün makyajları ortaya dökülmüştür. Biz de bir tabir vardır

'Kendine Müslüman', kendine demokrat. Eğer Avrupalı, Hollandalı, Alman ve Fransız isen insan hakları var senin için. Değilse zaten insan olarak görülmeyen başka bir şey olarak görülen birisi. İfade özgürlüğü, inanç özgürlüğü, siyaset özgürlüğü bunların hepsi ayaklar altına alınmıştır.”

‘ÇOK STRATEJİK BİR YERDE BULUNUYORUZ’
Türkiye’nin coğrafi açıdan stratejik bir konumda bulunduğunu belirten Kaynak, şöyle konuştu: “Biz bu coğrafyada güçlü ve adil devlet olmadıkça kendimizi emin hissedemeyiz. Çok zengin bir coğrafyamız var. Çok stratejik bir yerde bulunuyoruz. Dünyanın enerji kaynaklarının üçte ikisi bizim doğumuzda, petrolün ve doğal gazın ama tüketicilerin üçte ikisi de batıda dolayısıyla biz geçiş güzergâhında olduğumuzdan stratejik öneme sahibiz. İstanbul dünyanın en fazla yere uçulabilen bir noktada. Demiş ki Napolyon, 'Eğer dünya bir tek devlet olsaydı başkentinin İstanbul olması gerekirdi' öyle bir yerde. Ama bu aynı zamanda tehlikelerle üzerine hesap yapanlarla da karşı karşıya olduğumuzu ortaya koyar. Düşün ki bizim tarihimiz kitlesel sürgünlerle, soykırıma varan uygulamalarla karşı karşıya oldu. Ama 786 bin kilometre karelik bu vatan toprakları bizim sığınacak son limanımızdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti bizim son devletimizdir. Tekrar tekrar söylüyorum güçlü bir devlete adil bir devlete ihtiyacımız var. Bunu istikrarlı bir devlet olması gerekir."



‘ONİKİŞUBAT 16 NİSAN’DA ŞAMPİYON OLACAK’

AK Parti Onkişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel’in 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda kendisine şampiyonluk sözü verdiğini dile getiren Başbakan Yardımcısı Kaynak, “16 Nisan için geçen hafta bir iddiaya girdi Onikişubat İlçe Başkanımız. Bildiğiniz gibi 1 Kasım’da Türkiye’de büyük ilçeler içerisinde en yüksek oyu Konya’nın Karatay ilçesi almıştı. Bu referandum da Onikişubat ilçemiz bu şampiyonluğa aday. Gerçekleştirebilir mi sizce? Onikişubat’a 16 Nisan’da bu başarıları taçlandırmak yakışır. Nasıl 12 Şubat bizim istiklal günümüzse, Onikişubat ilçemizde istikrar abidesi olacak ve iyi bir netice ortaya koyacaktır” şeklinde konuştu.

‘SEÇİLME YAŞINI 18’E İNDİRDİK, ASLA PİŞMAN DEĞİLİZ!’
Seçilme yaşını 18’e indirdiklerinden ötürü bir pişmanlık duymadıklarını ifade eden Kaynak, sözlerinin devamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Kaynak, “Kılıçdaroğlu dün söylediğinin bugün tersini söyleyen, dün söylediğinin bugün tersini yapan bir insan, bir siyasetçidir. Bunu da normal karşılıyorum. Yürüyen merdivenin yukarı çıkan basamaklarını aşağı inmek için kullanıyor. Hatırlıyor musunuz o sahneyi? Sayın Kılıçdaroğlu bakın biz seçilme yaşını 18’e indirdik. Asla pişman değiliz. 18 ile 25 yaş arasında tam 7 buçuk milyon evladımız var. Gençlerimizin, milletimize sahip çıkmaları için akılları yeter. Ülkemize sahip çıkmaları için akılları yeter. Bayrağımıza sahip çıkmaları için akılları yeter. Milletvekili olmaları için yetmez öyle mi? Sayın Kılıçdaroğlu bizim gencimiz bu saydığım değerler için asla gözlerini kırpmadan şehit olurlar. Bizim gencimiz bu değerler için bizden daha çok vatanlarına sahip olurlar. Bizden daha çok namuslarına sahip olurlar. Siz tek adamlık rejimi getirecek diye 7 seçim kaybetmenize rağmen koltuğunuzda oturursunuz. Sonra dersiniz ki 18 yaşındakinin aklı yetmez. Senin aklın yetseydi bir seferde milletten icazet alırdın” ifadelerini kullandı.



‘TARİH YENİDEN YAZILIYOR’

Açılışta konuşan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, tarihin yeniden yazıldığını ifade ederek, çocukların geleceği ve büyük Türkiye için ‘evet’ diyeceklerini söyledi. Güvenç, “Tarih yeniden yazılıyor. Bu tarihi Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde siz yazıyorsunuz. 11 seçimdir bizi destekleyerek ülkenin önünü açtınız. Bu 11 seçimin taçlandıracağı gün 16 Nisan’dır. 16 Nisan’da ki evetlerimiz bu ülkede gözü olanların, kaos derdinde olanların topyekûn kaybetmeleri anlamına gelecek. Biz bugünden Kahramanmaraş’ta ve ülkemizin her tarafında bunun aziz milletimizin tarafından görüldüğünü görmekten çok büyük mutluluk duyuyoruz. Varsın yalan söylesinler, varsın iftira atsınlar, varsın kafaları karıştırmak için her şeyi yapsınlar ama onlar her zaman size çarptılar, sandığa çarptılar ve kaybettiler. İnşallah aynı kararlılığımızı bir kere daha 16 Nisan’da sandığa yansıtacağız. Sözünde kararında millette olduğunu bunlara bir kere daha anlatacağız. Çocuklarımızın geleceği için, gençlerimizin geleceği için bu ülkede kardeşliğin tesis için, akan kanların durması için büyük, güçlü, lider, müreffeh Türkiye için “Evet” diyeceğiz. Allah sizden yardımcı, razı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun. Yolumuz açık olsun” dedi.



‘FARKINDALIK YARATTIĞIMIZA İNANIYORUM’

Açılışta konuşan bir başka isim olan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise şöyle konuştu: “4 Nisan 2014 tarihinde Onikişubat Belediyesinin kuruluş tarihidir. Yeni tüzel kişiliğini kazanmış hiçbir şeyi olmayan, makine parkı olmayan, personeli olmayan, bir hizmet binası olmayan bir belediye. Ama aradan 3 yıl geçmiş makine parkı tamam, personeli tamam, hizmeti de çok daha iyi tamam Allah’a şükür. O gün demiştik ki bu Onikişubat’ı birinci sınıf yapacağız. Yani kırsalıyla, merkezi ile yaşanabilir modern bir ilçe yapacağız demiştik. Aradan 3 yıl geçti gidip baktığınız zaman Onikişubat’ın tüm kırsalına ya da merkezine farklı olduğunu göreceksiniz. Bir farkındalık yarattığımıza inanıyorum. Bu dönem bereketli bir dönem. Başta milletvekillerimiz olmak üzere bakanlarımız, komisyon başkanımız Kahramanmaraş’a hizmet getirmek için emin olun ki gecelerini gündüzlerine katıp çalışıyorlar. Bu çok güzel bir şey. Bu ilk defa bakanlarımız var. Bir dönem önce Mahir Bey Bakanımız var, şimdi ise Başbakanımız var. Yakın bir zamanda inşallah Başbakan Yardımcımızın çok değerli katkıları ile belediyemizin önündeki iş makinalarını göreceksiniz. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Biz demiştik ki biz bu belediyeciliği iyi yaparız hem de en iyisini yaparız demiştik. Daha da iyisini yapacağız.”



‘BU TEŞKİLAT ÇOK ÖZEL BİR TEŞKİLATTIR’

‘Evet’ ofisi açılışında konuşan bir başka isim AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, AK Parti teşkilatının çok özel bir teşkilat olduğunu söyleyerek, “Biz her zaman birbirimizi destekleriz” dedi. Özdemir sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Geçen haftada Dulkadiroğlu teşkilatımızın Evet Ofisin açılışını da yapmıştık. Bu teşkilatın gücü her doğru gördüğünde bir araya gelip yumruk gibi olmasından gelir. Biz her zaman birbirimizi destekleriz. Biz davamızın ne olduğunun farkında olarak çalışırız. 15 Temmuz gibi günü geldiğin de sahaya çıkar ne kadar kahraman olduğumuzu gösteririz. Günü geldiğinde evimize döner mütevazı hayatlarımızı yaşarız. Ama biliriz ki kafamızda tek bir dert vardır ülkemizin ve milletimizin geleceği. Geçmişten beri bunun için çalışırız. Ama belli bir dönemdir bu ülkenin geleceğine

plan çizmeye çalışanlar bizi büyütmek istemediler. Her seferinde buna karşı koyduk her seferinde buna oyun planladılar. Ama biz her seferinde yine bir araya geldik.”

‘ONLARIN BU KORKULARINI BAŞLARINA GEÇİRİN’
“Onların korkularını başlarına geçirin” diyen Özdemir, “Bu planı hesaplayanlar şunu hesap edemediler: Onlar bu ülke üzerinde ne zaman plan kurmuşlarsa bizi ayırmaya, bizi dağıtmaya, küçük parçalara bölmeye yönelik ne zaman plan yapmışlarsa o planlar bizi her zaman bir araya getirdi. Şimdi kendi koltuklarında herhalde düşünüyorlardır. Ya Türk milleti nasıl bir millet? Diğer ülkelerde uyguladığımızda başarılı olan sonuçlar onları hep bir araya getirdi, onları hep bir güç haline getirdi. Bunu anlayamadılar anlayamayacaklar. Şimdi birlikte bir tarihi süreç yaşıyoruz. 16 Nisan’da artık bu ülke milletin iradesinin egemen olduğu bir güç haline geliriz. Bu güç haline geldiği zamanda dünyada çok ülke rahatsız olacak bu durumdan. Biz büyümeye başladığımız zaman az büyümüyoruz koca bir imparatorluk oluyoruz, bir Osmanlı oluyoruz da onun için karşı çıkacaklar. Onların bu korkularını başlarına geçirin. Öyle çalışalım ki 17 Nisan sabahı bizim için ne kadar aydınlıksa onlar içinde o kadar karanlık olsun. Ben sizin bu inanca bu güce sahip olduğunuza gönülden inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

‘ONİKİŞUBAT HER ZAMAN MİLLETİN ADAMLARINA SAHİP ÇIKTI’
Düzenlenen açılış töreninde açılış konuşmasını yapan AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Fırat Görgel, bir aydan bu yana sahada olduklarını belirterek, Onikişubat’ın bugüne kadar hep milletin adamlarına sahip çıktığını vurguladı. Görgel, “25 Şubat’ta Başbakanımızın talimatları İl Başkanlığımızın koordinesinde biz 16 Nisan’da ki halk oylaması çalışmalarımıza başlamıştık. Akabenin de burada Evet ofisimizi hizmete açtık. Ama açılışımızı bugün yapmak istedik. Bir aydır sahalardayız. Onikişubat ilçemiz her zaman bugüne kadar yaptığı işlerde milletin adamlarına, iradesine sahip çıktığını her zaman göstermiştir. Halk oylamaları çalışması kapsamında da biz mahalle mahalle, sokak sokak, cadde cadde gezmelerimizde bu coşkuyu bu heyecanı bir kez daha görüyoruz. Onikişubat ilçemizin hem Kahramanmaraş’ın hem de kendi çapında Türkiye’de ki ilçeler içerisinde bu coşkuyla beraber birinci yapacağımıza sizlere söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

‘ONİKİŞUBAT ‘EVET’ DİYOR’
Görgel son olarak şu ifadeleri kullandı: “Gittiğimiz her yerde Onikişubat ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın Kahramanmaraş’ımızın evet dediğini görüyoruz. Zaten Onikişubat ilçemizden biz başka bir şey beklemedik beklemiyoruz. Çünkü Onikişubat ilçemiz adını milli mücadelenin çok önemli kahramanları olan Sütçü İmam’dan, Senem Ayşe’den, Ali Sezai Efendi’den almış olup inşallah o kahramanların mücadelesi sonucu ismini almış bir ilçe olup öncelikle bu yüzden evet diyor. Onikişubat ilçemiz bir daha koalisyonları yaşanmaması, milletin acı çekmemesi için evet diyor. Onikişubat ilçemiz Başbakan, Cumhurbaşkanı kavgalarına dur demek için evet diyor. Onikişubat ilçemiz Almanya’ya bakıyor, Hollanda’ya bakıyor, PKK’ya bakıyor, FETÖ’ya bakıyor ve sizler gibi güzel insanlara bakıyor o zaman da tabi ki evet diyor. Bu coşkulu kalabalığa çok teşekkür ediyorum. Bugün Evet ofisimizin açılışlarını şereflendirdikleri için. Yine Başbakan Yardımcıma, İç İşleri Komisyon Başkanıma, İl Başkanıma ve değerli protokol üyelerimize çok teşekkürlerimi arz ediyorum.

İnşallah açılışlarımız Evet oylarının sandıkta patlamasına vesile olur diyorum.” Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Haber Merkezi