Kahramanmaraş’ta Adaklık Hayvan Pazarının, hayvan pazarına taşındığını ifade eden Deligönül, burada adaklık hayvan alan vatandaşların kesimhaneye gitmek durumunda kaldığını, bunun da vatandaşa külfet olduğunu dile getirdi. Deligönül, bu sorunu, hayvan pazarına mobil kesimhane kurulumu yaparak aşacaklarını, bunun için de ön görüşmeleri yaptıklarını kaydetti.

Kahramanmaraş Kasaplar Odası Başkan Adayı Hakan Deligönül, oda için hazırladıkları projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Seçimi alması durumunda uygulamaya koyacakları ilk projenin hayvan pazarına mobil kesimhane yaptırmak olduğunu söyleyen Deligönül, “Kahramanmaraş’ta Adaklık Hayvan Pazarı diye bir yerimiz vardı. Sonrasında Kahramanmaraş Canlı Hayvan Borsası’na taşındı. Burada da kesimhane yok. Adaklık hayvan alan vatandaşlarımız, buradan da kesimhaneye gitmek zorunda kalıyor. Bu da vatandaşlarımıza ayrı bir külfet ve zahmet oluşturuyor. Biz, Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek mobil kesimhane yapılması konusunda çalışmalar yapacağız. Bunun ön görüşmelerini de şimdiden yaptık.” dedi.

“KASAP ESNAFIMIZIN KALİFİYE PERSONEL SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Kasap esnafının en büyük sorunlarından birisinin kalifiye eleman sorunu olduğunu kaydeden Başkan Adayı Hakan Deligönül, şöyle konuştu: “Bugün mesleğimizin en büyük sorunlarından bir tanesi iş arayanların iş bulamaması, işçi arayanların da işçi bulamaması. Esnafımız işçi bulamıyor; iş arayan ustalarımız, kalfalarımız, çıraklarımız da iş bulamıyor. Oda seçimini kazanmamız durumunda yapacağımız en önemli hizmetlerimizden birisi de bu sorunu çözmek. Bunun için de Usta Kasap projesini hayata geçireceğiz. Bu projeyle hem iş arayan usta, kalfa ve çıraklarımıza iş bulacağız hem de kasap esnafımızın kalifiye personel sorununu çözeceğiz. Yani hem sektöre hem istihdama hem kent ekonomisine hem de üretime katkı sağlamış olacağız.”

Editör: Haber Merkezi