Sloganlar halinde İl Ocak binasına gelen gençler, burada toplandıktan sonra tekbirler eşliğinde Şeyh Adil Şehitliğine hareket etti. Şeyh Adil Şehitliğinde yapılan Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra Kahramanmaraş Ülkü Ocakları İl Başkanı Mesut Kaplan basın açıklamasında bulundu. Mesut Kaplan yaptığı açıklamada; “Milli birlik ve bütünlüğümüze kast eden herkes bu ihanetin hesabını mutlaka verecektir. Bu hesabı sormazsak; gök girsin kızıl çıksın!” dedi. Kaplan yaptığını açıklamada;

“Tarihleri aşıp gelen kutlu davaya gönül vermiş, omuz vermiş kahraman ülküdaşlarım. Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığı uğruna ölüm karşısında sınav vermeye hazır yiğit bozkurtlarım. Cesaretle, inançla ve kararlılıkla Türkiye’nin içinde bulunduğu bu durumda vatanı, milleti ve bayrağı için her türlü bedeli ödemeye talip olarak bu gün bizimle birlikte yürüyen yol arkadaşlarım. 



Dün akşam hain terör örgütü tarafından İstanbul’da yapılan hain saldırıda 38 vatan evladı daha şehit olmuş, 155 vatandaşımız yaralanmıştır. Bütün Türkiye bu acı haber ile birlikte yasa bürünmüş, Türk milleti şehitleri için döktüğü göz yaşlarını dualarıyla süslemiştir.

Gencecik vatan evlatları hayallerini ve sevenlerini geride bırakarak milyonların kalbinde bayraklaşmıştır. Bilindiği üzere şehitlik herkese nasip olmayacak yücelikte bir makamdır. Bu makama yükselen kardeşlerimizin şefaatine erişmek ise hepimizin en büyük temennisidir.

Ancak ülkemizin ve milletimizin huzuruna kast eden hainlerin alçakça ve şerefsizce saldırıları karşısında vatandaşlarımızın geleceğe yönelik kaygıları iyice artmış, umutsuzluk ve karamsarlık hat safhaya ulaşmıştır. Terörü palazlandıran, meşrulaştırmaya çalışan ve teröre sessiz kalanlarda en az teröristler kadar suçludur ve aşağılıktır. Türk milleti terörü destekleyen yerli ve yabancı unsurları hafızasında tutacak ve hesaplarının görüleceği günü sabırsızlıkla bekleyecektir. Milli birlik ve bütünlüğümüze kast eden herkes bu ihanetin hesabını mutlaka verecektir. Bu hesabı sormazsak gök girsin kızıl çıksın. Bütün bunlara rağmen Türkiye teröre teslim olmayacaktır. Türk milletinin birlik ve beraberliğini hiçbir güç bozamayacaktır. Milletimizin vicdanı rahat olsun ülkücü gençlik dün olduğu gibi bu günde görevinin başındadır. Bu vatan için, şehitlerimiz için verilecek bir hesap ödenecek bir bedel varsa biz bunların hepsine talibiz.



Biz bu gün milleti bölmeye çalışanlara karşı tek yürek olup tek bir ses veriyoruz bu meydanlardan: şehitler ölmez vatan bölünmez. Bu duygu ve düşünceler ile İstanbul’daki hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize yüce Allahtan rahmet niyaz ediyor aziz Türk milletine baş sağlığı diliyorum.

Tüm İslam aleminde terör, kan ve göz yaşının son bulması temennisiyle mübarek Mevlid Kandilinizi kutluyorum. Sağolun, varolun. Ne mutlu bu vatan için şehit olana. Ne mutlu bu vatan için gazi olana. Ne mutlu Türküm diyene.”
Editör: Haber Merkezi