KAPAM tarafından yayınlanan basın bildirisi:

KAMUOYUNA

15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilen ve hiç kimsenin onaylamayacağı acı olaylara neden olan darbe girişimini gerçekleştirenleri ve buna destek veren tüm güçleri kınıyoruz. İşgalci Yunan’ın yapamadığını yaparak Gazi Meclisi bombalayan, kahraman Özel Harekâtçılarımıza saldıran, sivilleri katleden, kahraman Türk Ordusu’nu emellerine alet etmeye kalkışan darbeci hainleri Allah Kahhar sıfatıyla kahretsin. KAPAM olarak, darbe zihniyetini kabul etmediğimiz gibi bu bahaneyle ülkeyi kaos ortamına sürüklemeye çalışanların da karşısındayız.

Toplumsal gerilimin had safhada olduğu bu süreçte, milletimizi birliğe, beraberliğe, hoşgörü ve anlayışlı davranmaya davet ediyor, yaşanan gelişmelerin yakından takip ettiğimizi belirtmek istiyoruz. İnanıyoruz ki, milletimiz bu badireyi de atlatacak, nifaklara kapılmayarak birlik ve beraberlik içerisinde, içteki ve dıştaki düşmanlarımıza gereken cevabı verecektir. Cesaretinden emin olduğumuz Türk Milleti, kardeşlik içerisinde dirayetini muhafaza ederek, bu konudaki gayret ve kararlılığını ortaya koyacaktır.

Aziz Milletimize ve devletimize yapılmaya çalışılan darbenin ve demokrasi dışı her türlü girişimin de sonuna kadar karşısında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz. Ve ayrıca, nereden ve kimden gelirse gelsin, devletimize yapılan her türlü saldırı karşısında da, Aziz milletimizin ve devletimizin de yanında olduğumuzun altını çiziyoruz.

Bu vesileyle yaşanan acı hadiselerde canlarını yitiren şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. Cenab-ı Hak’tan bizlere başka acı yaşatmamasını, milletimizi akan gözyaşlarını dindirmesini niyaz ediyoruz.

  KAPAM

Kahramanmaraş Ekonomik, Siyasi Sosyal

 ve Kültürel Politikaları Araştırma Merkezi

Editör: Haber Merkezi