Cumhuriyetin ilanının 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen tören, Trabzon Bulvarı’nda gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör askeri araçla gezerek vatandaşları selamladı ve bayramını kutladı.

Törene, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı-AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, AK Parti Milletvekili Ahmet Özdemir, MHP Milletvekili Sefer Aycan, İl Emniyet Müdürü Saim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özduran, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Törende günün anlam ve önemine binaen konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, Cumhuriyet'in getirdiği yeniliklerle bilime, akılcılığa, özgür düşünceye bağlı modern Türkiye'nin mayasının oluşturulduğunu belirterek, "Gücünü milletimizin ortak iradesinden alan Cumhuriyet'imiz, geçmişte olduğu gibi gelecekte de küresel destekli terör örgütlerinin saldırıları karşısında sarsılmayacak. Bu karanlık güçlere karşı, Cumhuriyet'imizin kazandırdığı değer, inanç ve kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz" dedi.



 

Editör: Haber Merkezi