Kahramanmaraş’ın en işlek noktalarından biri olan Trabzon Caddesi’nde gerçekleştirilen ‘kırmızı çizgi’ etkinliğine Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, Trafik Şube Müdürü Kerim Anıt, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz Aile ve Sosyal politikalar Müdürü Mutlu Kaya ve çok sayıda polis ekibi katıldı.

Yaya önceliğine dikkat çekilen uygulamada, geçitlerdeki beyaz noktaların bazı yerleri kırmızıya boyandı. İlk kırmızı çizgiyi Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun çekti. Daha sonra yaya geçitlerinden geçenlere kırmızı düdük, şapka, broşür ve maske dağıtıldı.

Çekilen kırmızı çizginin ardından sürücülere maske ve şapka dağıtan Vali Coşkun İl Emniyet Müdürü Cebeloğlu ile emniyet kemeri takılı olmayan sürücüleri uyarmayı da ihmal etmedi.

Vali Coşkun, “Bakanlığımızın uygulamasıyla uzun süredir devam eden ‘öncelik yayanın, yaya güvenliği’ konsepti çerçevesinde tekrar bugün böyle bir faaliyetle yaya önceliğine dikkat çekmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ölümlü kazaların önüne geçmek, yaya güvenliğini sağlamak ve bu konularda vatandaşlarımızın dikkatini çekmek için arkadaşlarımız birçok yaya geçidinde aynı faaliyeti yürütüp, bugün itibariyle şapka, kırmızı düdük ve broşürlerimizden vatandaşlarımıza dağıttık. Hem sürücülere, hem de yayalara bu konuda dikkat çekip, özellikle sürücülerimizin yaya geçitlerinde önceliği yayalara vermesini sağlayacak çalışmalarda bulunduk” dedi.

Taksi Durağına il Emniyet Müdürü İle ziyarette bulunan Coşkun, “Taksi sürücülerimiz bu konuda daha dikkatli ve emniyetli olmalıdır, taksilerimiz bu şehrin önemli bir varlığıdır ve onlar vatandaşlarımıza da örnek olmalıdır” dedi.

Editör: Haber Merkezi