Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimde gençlerin katılımcılığını artıracak önemli bir projeyi hayata geçirdi. Bir süre önce Başkan Hayrettin Güngör tarafından müjdelenen ve başkanı belirlenen Gençlik Meclisi katılımcı üye seçimi gerçekleştiriliyor.

Seçimler, çevrimiçi ortamdan başvuru yapanlar arasından düzenleniyor. Rekor sayıda başvurunun gerçekleştirildiği meclis üyeliği seçim aşamasının kısa sürede tamamlanması ve Ağustos ayında ilk toplantısını gerçekleştirmesi hedefleniyor. Toplamda 60 asıl üyenin yer alacağı mecliste gençler gönüllü olarak da bulunulabilecek. Şehrin tüm ilçelerinden 16 – 30 yaş arasındaki gençlerin katılım sağlayabileceği Gençlik Meclisi’nin, ilerleyen süreçte ilçe belediyelerinde de hayata geçirilmesi planlanıyor.

Başkan Güngör Gençleri Teşvik Ediyor

Yerel yönetimlerde gençlerin de söz hakkına sahip olmasının önemine vurgu yapan Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Abdulvahap Dertli, “Kahramanmaraş’ımızın kahraman gençlerinin fikirlerini, isteklerini ve taleplerini dile getireceğimiz, gençlerimize dair projeler üretebileceğimiz bir gençlik meclisi oluşturuyoruz.

Şuan Gençlik Meclisimizin üyelerini seçiyoruz. İnşallah Kurban Bayramı’ndan sonra da ilk meclis toplantımızı yaparak çalışmalarımıza başlayacağız. Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi olarak gençlerimizi şehir demokrasisine dâhil ederek, mahalli idarelerde söz sahibi olmasını hedefliyoruz. Gençlik Meclisimizde gerekli komisyonları oluşturarak bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gençlerimiz tüm fikir ve önerilerini meclisimize sunacak ve bizler de ortak bir karar neticesinde çözüm önerisi belirleyeceğiz. Gençlik Meclisi olarak gençlerimizin fikir ve projelerini çok önemsiyoruz. İnşallah bununla alakalı bir de internet sitesi kuracağız. Şehrimizin gençleri bu site üzerinden fikirlerini ve projelerini bizlere iletebilecek. Gelen fikir ve önerileri meclisimizde gündeme alarak oylamaya sunacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e gençlerimize böyle bir fırsat verdiği için çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi