Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Aksu TV’de yayınlanan “Haber Ötesi” programı özel oturumuna katıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve İl Başkanı Fırat Görgel’in de katıldığı program Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Tarihi Kale’den canlı yayınlandı. Murat Eğridağ’ın moderatörlüğünde gerçekleşen yayında, şehir genelinde devam eden yatırımlardan, açılışı gerçekleştirilen projelere kadar pek çok konu masaya yatırıldı. Programda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal: “Kurtuluş mücadelemizin sembol mekanlarından birindeyiz. Kale’ye dair çocukluğumda pek çok anı var. O tahrip olmuş, atıl vaziyette kalmış yapının bugün hamdolsun restorasyonuyla birlikte tarihini yaşatacak bir mekan halini aldığını görüyorum” dedi.

Farklı İhtiyaçlara Hizmet Veriyoruz

Gerçekleşen yayında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör: “Göreve geldiğimizde her paydaşımızla tek tek istişare ettim. Eksikleri, beklentileri, talepleri önümüze bir yol haritası olarak çıkardık. Malumunuz iki merkez ilçemiz var. Bu ilçelerimizde yaşayan yaklaşık 600 bin nüfusumuz var. Tabi merkez haricinde 9 ilçemiz daha var. İlçe merkezlerinin, kırsalın, şehrin ihtiyaçları farklılaşabiliyor. Şuan hamdolsun Kahramanmaraş’ımızda kırsal bölgelerin su, kanalizasyon ve yol hizmet ihtiyaçlarında önemli bir aşama kaydetmiş durumdayız” dedi.

Mali Programla Güvenli Büyüme

Başkan Güngör konuşmasının devamında iki yıl içinde finansal kontrol ile ilgili atılan adımlardan bahsederek, “İnsan kaynakları ve mali disiplin konuları benim uzmanlık alanlarım. Biz dedik ki, sürdürülebilir bir mali programımız olsun. Bu şehrin aziz evlatları kaldıramayacağı bir borç yüküyle karşı karşıya kalmamalı. Tasarruf hizmetten kısma değildir. Tasarruf israfı ortadan kaldırmaktır. Mevcut haldeki mali yapı geçmiş borçlara dahi yetmiyordu. Bugün hamdolsun dev projeler üretebilen hatrı sayılır miktarda yatırım yapabilen bir hale getirmişiz çıkarmışız. Artık bütçemizin en büyük kısmı, asli sahibine; vatandaşlara yatırım olarak dönüyor” ifadelerine yer verdi

Editör: Haber Merkezi