Kahramanmaraş Kadın Platformu Başkanı Zeynep Arıkan ve platform üyesi 15 Kadın derneğinden CHP Kahramanmaraş İl Başkan Adayı Kibar Daşcı Özdemir’e destek vermek üzere platform binasında bir araya geldiler.  

BİR SAYİSİ TARAFI DEĞİL, KADINI DESTEKLİYORUZ

Başkan Arıkan, yaptığı konuşmasında kadınların temsil noktasında hak ettiği yere gelebilmeleri için gayret gösterdiklerini ifade ederek: “Bizler Kahramanmaraş Kadın Platformu olarak, başkanı kadınlardan oluşan 15 dernek ile çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Her bir derneğimizin çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar, eğitim gibi alanlarla ilgilenen kendine ait bir çalışma konuları vardır. Bu bireysel olarak yapılan çalışmalar haricinde toplumu ilgilendiren ortak konularda da görüşlerimizi bildiriyor, çalışmalarımız ortaya koyuyoruz.  

Bugün Kahramanmaraş Kadın Platformunun oluşmasında çok büyük emeği olan Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Derneği ve Kahraman Kadınlar Kooperatifi Başkanı Sayın Kibar Daşcı Özdemir’in, bir kadın olarak çıkmış olduğu zorlu yolculukta kendisine destek vermek ve aynı zamanda kadın dayanışmasını göstermek için bir araya geldik.

Her birimizin ayrı ayrı siyasi görüşleri, siyasi bakış açısı olabilir. Bu gibi durumların hiçbiri platformumuz için engel teşkil etmiyor. Bugün bu konuda Sayın Kibar Hanıma destek vermek için nasıl bir araya geldiysek, yarın başka arkadaşımıza herhangi bir konuda yaptığı bir çalışmada destek vermek için hepimiz elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Bu bir siyasi taraf olmak değil, bu kadının tarafı olmaktır. Çünkü kadınlar her ne kadar siyasette, iş yaşamında, sosyal alanda kendilerini büyük bir cesaretle toplumun önüne koyalarsa, toplumun da o derece birçok konuda başarılı olacağına inanıyoruz. Her zamanda başarılı kadınların arkasındayız” dedi.

KADININ OLDUĞU HER YERDE VARIZ!

Kadının olduğu yerde hep var olacaklarını önemle vurgulayan Arıkan; “Kadının olduğu her yerde varız. Çünkü kadının olduğu her yerde başarı olduğuna inanıyoruz. Mümkün olduğu kadar Kahramanmaraş’ta her türlü alanda kadın sayısının artması noktasında platformumuz olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

Kibar Hanım da yılladır STK’larda özellikle de kadınlar için büyük mücadele vermiş bu anlamda emeğinin kıymeti ölçülemeyecek bir insan. İnşallah bu güne kadar olan büyük emeklerinin, çalışmalarının bundan sonra da daha etkili ve yetkili bir şekilde devam ettirmesi açısından kendisine başarılar diliyoruz. Her zaman yanındayız. Yolu açık olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.  

Aynı zamanda Kahramanmaraş Girişimci Kadınlar Derneği ve Kahraman Kadınlar Kooperatifinin Başkanlığını yürüten CHP Kahramanmaraş İl Başkan Adayı Özdemir de, Başkan Arıkan ve platform üyelerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti ve konuşmasında şu ifadelere verdi: “Elbette ki Kadın kimliğini çok önemsiyoruz. Kadın kimliği anne olmanın ötesinde birlik, beraberlik, barış ve dostluktur. Bütün toplumu kucaklayan anne şefkatinin buluştuğu vücuttur. Bizde bu kimlikten onur duyuyoruz. Bu kimliği toplum yararına bir kat daha değerlendirerek Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı adaylığı noktasında yola çıktım. Cumhuriyet kurulalı 100 yıl oldu, ilk defa bir kadın Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığına talip oluyor.

Tabi ki de siyasal mücadele kıymetlidir ancak o cesareti ortaya koyabilmekte daha farklı bir güç gerektiriyor. 40 yılı aşkın süredir ben sizlerle birlikte aynı alanlarda 4 tane sivil toplum kuruluşu kurmuş onun başkanlığını, sendika başkanlığını, Kahramanmaraş’ın seçilmiş ilk kadın milletvekili olma unvanı ile bu mücadeleyi sürdürüyorum.

Aynı zamanda kendimi uzun bir maraton koşucusu olarak nitelendiriyorum. Bu mücadelenin kadınlar, gençler, çocuklar, doğa, hayvanlar ve bütün insanlık verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığım feyz ile ve onun bize bahşettiği demokrasiyi taçlandırma noktasında yola devam ediyorum.

Kahramanmaraş’ın sorun ve sıkıntılarını bilen bir kadın olarak yoluma devam ediyorum. Çağdaşlaşma konusunda laik demokratik Cumhuriyet’in devrimlerini yaşayabilmesi için yoluma devam etmeye çalışıyorum.

Ben anti-emperyalist duruşu olan Kahramanmaraş’ın, milli mücadelenin mihenk taşı olan 12 Şubat’ın Kara Fatmaların, Senem Ayşelerin ve Yörük Selimlerin bacısı olarak, onların anlayışı ve duruşu olan siyasal partinin parçası olarak bu mücadeleyi sürdüreceğim.

Sizlerin destekleri, güvenleri ve bu anlamda burada bulunmanız benim için çok kıymetlidir. Hepinize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun.”  

Editör: Haber Merkezi