Aylardır kamuoyunun da merakla takip ettiği KSÜ Rektör adayı belirleme seçimi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin Konferans salonunda yapıldı.

Mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan’da dâhil toplam on adayın yarıştığı seçim saat 10’da Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması ile başladı.

Açılış konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Rektör Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan yaptığı kısa konuşmada: “ Sevgili meslektaşlarım, değerli mesai arkadaşlarım, Üniversitemiz bugün tarihi günlerinden birini yaşıyor, bugün artık söz sizde, takdir sizlerin. Sonuca giden yolda tercihleriniz elbette önemli bir rol oynayacak. Sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyor aday arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Değerli arkadaşlar bizler sizleri bu seçimlere huzur içinde getirmiş olmanın mutluluğu içindeyiz. Dileğimiz bir sonraki seçimlerinde aynı huzur ortamında gerçekleşmesidir. Bu güzel ortama her birinizin verdiği katkı için sizlere teşekkür ediyor seçimlerin hayırlar getirmesini temennisi ile hepinize tekrar sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.


Hemen ardından divan kurulu teşekkül ettirilerek, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hüseyin Yıldırım Divan başkanlığına Doç. Dr. Nusret Göksu ve Yrd. Doç. Dr. Alparslan Alkış ise yardımcılıklarına getirildi.

Daha sonra alfabetik sıraya göre önce adaylar, ardından mazeret dilekçesi verenler oy kullandı ve isim listesi alfabetik sıraya göre okunarak herkesin oy kullanması sağlandı. 469 seçmenden 459’unun oy kullandığı seçimler saat 16.00’ya kadar devam etti.

Oy kullanma işleminin bitmesi ile yapılan oy sayımında kullanılan 459 oyun 6’sı geçersiz sayılırken Rektör Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan 74 oyla ilk sırada yerini aldı.


Yapılan seçim sonunda adaylar ve çıkan oylar şu şekilde sıralandı;

1- Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan: 74

2- Prof.Dr. İlhami Taner Kale: 73

3- Prof.Dr. Durmuş Deveci: 55

4- Prof.Dr. Orhan Doğan: 55

5- Prof.Dr. Ertan Bülbüloğlu:54

6- Prof.Dr. Aydın Akkaya:40

7- Prof.Dr. Sami Özgül: 36

8- Prof.Dr. Mahmut Kemal Kıymık: 24

9- Prof.Dr. Sinan Baş:22

10- Prof.Dr. Mehmet Fatih Kılıç: 21

Yapılan açıklamada ilk altı adayın isimlerinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK)’e gönderileceği bildirildi.












Editör: Haber Merkezi