Patlamanın ardından, Malatya'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 4 çocuk babası 54 yaşındaki İsmail Kuyzu’nun naaşı, öğle saatlerinde cenaze aracıyla görev yaptığı Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi. Burada tören mangası tarafından karşılanan Kuyzu’nun tabutu, mesai arkadaşlarının omuzunda törenin yapılacağı alana getirildi. Kuyzu’nun ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutunu gören ailesi göz yaşlarına boğuldu. Kuyzu’nun annesi ağıtlar yakarken, kızı ise tabuta sarıldı. İl Müftüsü Muhammet Gevher, tören boyunca aileyi teskin etmeye çalıştı.

Törene; Vali Şükrü Kocatepe, Milletvekili Sıtkı Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Garnizon Komutanı Kerim Acar, İl Jandarma Komutanı Coşkun Doğan, Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları ve Kuyzu’nun ailesi katıldı.

Saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, Kuyzu’nun şehitlik mertebesine kavuştuğunu belirtti. Aileye başsağlığı dileğinde bulunan Adalar, “İsmail Kuyzu kardeşimiz, müdürlüğümüzde meydana gelen elim kaza sonucu yaralanan ve bu gün sabaha karşı Malatya’da vefat ederek şehit olmuştur. Acıların en büyüğü ölüm acısı, mukadderat önlenemez yazgımız. ‘Bir gün mutlaka her fani ölümü tadacaktır’ diyor Rabbimiz. İsmail Kuyzu kardeşimiz şehitlik mertebesiyle Hakk'a yürüdü, çok üzgünüz. İçimiz, yüreğimiz hüzünle, acıyla dolu. Ama İsmail kardeşimizin şehit olarak bu dünyadan ayrılışı onun Rabbine ne kadar takvayla bağlı olduğunu bizlere gösteriyor. Rabbim Cennetinde onu Bedrin aslanlarına yoldaş eylesin. Şahsım ve emniyet teşkilatı olarak şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından Kuyzu için dua okundu. Daha sonra Kuyzu’nun naaşı cenaze aracıyla Ulu Camii'ne getirildi. Bu sırada şehidin annesi ve kızı yakınlarının kolları arasında güçlükle ayakta durmaya çalıştı. Kuyzu’nun naaşı, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şeyh Adil Asri Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

Meslek hayatına 1985 yılında İstanbul’da başlayan Kuyzu, 2000 yılında Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanmıştı. Kuyzu, cuma günü Emniyet Müdürlüğü'nün atış poligonunda meydana gelen patlamada ağır yaralanmış ve Sağlık Bakanlığı'na ait hava ambulansıyla İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edilmişti. 14 yıldan bu yana Kahramanmaraş’ta çarşı ve mahalle bekçiliği yapan Kuyzu, evli ve 4 çocuk babasıydı.

Editör: Haber Merkezi