TGRT Haber ekranlarında Belma Belen'in sunduğu Başkanlar Konuşuyor programında konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 15 Temmuz darbe girişimini ve demokrasi nöbetini değerlendirdi. Başkan Okay, darbe girişimin Türk milletinin ve İslam ümmetinin umudunu bitirmeye yönelik olduğunun altını çizdi. Bu nedenle birlik ve beraberliğin iki katına çıktığını kaydeden Başkan Okay, darbecileri lanetleyerek bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için hükümetin çok önemli tedbirler aldığını aktardı.

Kent meydanından canlı yayınla Kahramanmaraş'ın sesini dünyaya duyuran Başkan Okay, darbe girişimini şu şekilde değerlendirdi; "15 Temmuz günü akşamüzeri yaşanan olayları takip ettik ve bunun bir kalkışma olduğunu anladığımız ilk anda parti teşkilatında arkadaşlarımızla bir araya geldik. Gelişmeleri burada takip ettik ve Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın talimatlarıyla sokaklara döküldük. FETÖ terör örgütünün gerçekleştirmek istediği bu hain kalkışmaya millet çok büyük bir tepki gösterdi. Bu tepki öyle büyüktü ki adeta Çanakkale ve kurtuluş savaşı ruhunu yansıtıyordu. Tüm ayrımcılıklar o gece sona erdi ve tek dava Türkiye Cumhuriyeti ve demokrasi oldu. Allah'a şükürler olsun ki milletin kararlılığı ve Cumhurbaşkanımızın dik duruşuyla bu hain kalkışma önlendi. Ben adeta varoluş mücadelesi verilen meydanlarda canını ortaya koyarak şehit olan, kopan bacağının değil de nefes alacağı vatanının derdine düşen gazilerimize şükranlarımızı sunmak istiyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar diliyorum."

15 Temmuz gününden itibaren Kahramanmaraş'ın kent meydanında aralıksız demokrasi nöbetini sürdürdüğünü aktaran Başkan Okay, "Cumhurbaşkanımızın sokaklara çıkın çağrısının ardından başlayan demokrasi nöbetimiz ilk günkü heyecanıyla devam ediyor. Görüş farklılığı olmaksızın ülkemizin huzuru ve demokrasimizin yaşaması için nöbet tutmaya devam ediyoruz. Burada henüz 7 aylık bebeği de kucağımıza aldık, 105 yaşındaki ninemizle de sabah namazına kadar demokrasi nöbeti tuttuk. Bu milletimizin demokrasiye olan inancı ve güveninden kaynaklanıyor. Şehitlerimiz için kuran okunurken, gazilerimiz için de dualar ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın ikinci bir emrine kadar da demokrasi nöbetimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

Başkan Okay, son olarak şunları söyledi; "Kahramanmaraş'ın Cumhurbaşkanımıza ayrı bir sevgisi var. Bu nedenledir ki burada böyle bir kalkışma yaşanmadı. Öncesinde yerel yönetimler olarak bizler de bazı tedbirler aldık. Vatandaşlarımız anında refleks göstererek sokaklara döküldü. İnşallah bu millet böyle bir ihanetle bir daha karşılaşmaz."

Editör: Haber Merkezi