Adem Gürz, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemlere tepki gösteren bir açıklama yayımladı.

Eylemlere dair net tavrını koyan Gürz: “Boğaziçi ve diğer Üniversiteler de, ülkemizin ve milletimizin değerleri ile örtüşmeyen ve çatışan bu gurupları uyarıyoruz. Sabrımızı zorlamayın” dedi.

Gürz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Boğaziçi Üniversitesi Türk üniversitesidir. Başka Türlü davranamaz. Türk milleti ve devletinin aydınlık geleceği için çalışır.

Üniversiteler; Türk gençliğinin, Türk milletinin geleceğini, oluşturduğu, insanlığa faydalı, toplumun sorunlarına kafa yoran eğitim kurumlarıdır. Beyinleri yıkanmış ya da kiraya verilmiş birileri, değerlerimize saldırarak hak ve özgürlük mücadelesi yaptığını söyleyemez. Türk milletinin ve devletinin temel değerlerini; inkar eden, karşısında yer alan, toplumun huzur ve mutluluğuna zarar veren, hiçbir mücadele hak ve özgürlük kapsamında değerlendirilemez.

Hak, hukuk ve özgürlükten bahsedenler, önce yaşadığı coğrafyada ki insanların değerlerine saygı duyarlar. Ülkemizin, devletimizin ve Ülkülerimizin karşısında mücadele edenler için, bir gün eylem yapmamış, söz söylememiş insanların, rektör atamasına muhalefeti nedeniyle, eylem yapması, söz söylemesi anlaşılır ve inanılır bir gençlik mücadelesi değildir. Vatanı ve milleti için şehit düşenlerin acılarını paylaşmayan, haklarını bir gün olsun savunmayan, bu gençlerin hak ve hukuk arayışı kesinlikle samimi değildir. Boğaziçi ve diğer Üniversiteler de, ülkemizin ve milletimizin değerleri ile örtüşmeyen ve çatışan bu gurupları uyarıyoruz. Sabrımızı zorlamayın, anlayışımızı sorgulatmayın. Bir mücadele veriyorsanız bu hakkınız, hukukunuz ve geleceğimizin mücadelesi için olmalı. Ülkemizi ve üniversitelerimizi karıştırmak isteyen tüm güçlere karşı, duruşumuz net ve kesin olacaktır.

Kimsenin üniversitelerimizi karıştırmasına müsade etmeyiz. Boğaziçi üniversitesinde ki haksız ve hukuksuz eylemleri şiddetle kınıyor ve akıllarını başlarına almalarını tavsiye ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi