Gemciler Kültür Dayanışma Derneği'nin mesajı şöyle;

"Aziz Türk milletine!

Gözü dönmüş bir güruhun; millî birlik ve beraberliğimize, ülkemin ve devletimin bölünmez bütünlüğüne karşı 15 Temmuz gecesi giriştiği akıl almaz darbe teşebbüsü, senin demokratik yönetim altında yaşama azmini asla kıramayacaktır.

Hedefi demokrasiye kargaşa yaratmak olan darbe girişimiyle karşı karşıyayız. Bu darbeci anlayışı en sert biçimde lanetlediğimizi ifade etmek istiyoruz.

Parlamentomuzun bombalanması, yüzlerce sivil insanımızın sokak ortasında katledilmesi, havadan yapılan saldırılar, tipik bir darbeyi aşan vahşet, katliam ve kaos içeren bir planlamayı yapan aklın ürünüdür.

Bu bir tür terördür. Yaşanan üzücü kalkışma başarılı olamamış, hak ve hukuk, milletin kararlılığı, TSK'nın kalkışmacılara karşı duruşu ve tanklara çıkan millet ile karşı gelmiştir.

Türkiye'mizin diz çökmesi, omurgasının kırılması maksadıyla, şerefli Türk ordusu içine sızmış bir takım düşman işbirlikçisi ortalığa çıkmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesi demokrasidir ve bundan böyle millî iradenin hükümran olmadığı hiçbir yönetim şekli asla kabul edilemez!...

GEMCİLER Kültür Dayanışma Derneği olarak millî demokrasi ve millî irade vurgumuzu yenilerken;

Milletin Meclisini bombalamak, millî iradeyi askıya almak cüretini gösterenleri lânetliyor, sana ülken ve devletinle, birlik-beraberlik içinde daha nice bin yıllar nasip etmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz. 

Demokratik tepkileri aşan şiddet eylemlerinden kaçınılması çağrısında bulunuyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, milletimize geçmiş olsun diyoruz.

Yaşasın Millî İrade, Yaşasın Millî Devlet, Yaşasın Onu Daha da Geliştirecek Olan Türk Milleti!..."
Editör: Haber Merkezi