Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi çerçevesinde Elbistan’da 37 okula kütüphane kazandırılıyor.

Kütüphanelerin 202 üniteden oluşan çeşitli modeldeki mobilyaları ise Elbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarım Bölümü öğretmen ve öğrencilerinin ellerinde şekilleniyor.

10 öğrenci, 1 öğretmen ve teknisyenden oluşan kadro, döner sermaye kapsamındaki kütüphane mobilyalarını üretmek için harıl harıl çalışıyor.

Burada asıl amaçlarının sektörü en ince detaylarına kadar bilen, yetişmiş birer kalifiye eleman yetiştirmek olduğunun altını çizen Elbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Kılıç, “Öğrencilerimizin sektörde daha rahat iş bulması için teknik gelişmeleri de yakından takip ederek eğitim veriyoruz. Bu tür projeler de öğrencilerimizin ihtiyacı olan tecrübeyi kazanmaları açısından da önem arz ediyor. Atölyemizdeki teknik ve makine kapasitemizi, öğrencilerimizin azmi ile birleştirip yeni projelere de imza atmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler de, derslerde öğrendiklerini atölyede uygulama imkanı bulduklarını belirterek, “Mesleğimizin inceliklerini bu atölyede yaparak öğreniyoruz. Bu konuda öğretmenlerimiz ve okul idarecilerimiz bizlere yol göstererek mesleğimizde iyi birer usta olmamız için çaba harcıyorlar. Ayrıca bu projeler, harçlıklarımızı da çıkarmamızı sağlıyor” şeklinde konuştular.

Editör: Haber Merkezi