İddialar üzerine harekete geçen CHP Parti Meclisi Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TBMM'ye önerge verdiğini duyurdu. 


Twetter hesabı üzerinden Öztunç: "TBMM'ye bugün soru onergesi verdim. Aciklamalar da yaptim. Yarin medyada yer alacagini umit ediyorum.


İddia 1- Elbistan Devlet Hastanesinde bir anestezi teknikeri, ameliyattan çıkan bir hastaya, hasta baygınken cinsel tacizde bulundu mu? Başhekim soruşturma açarak teknikeri gorevden uzaklastirdi mı? Sağlık bakanına sordum yanıt bekliyorum.


İddia 2- Aynı hastahanede bir görevli gece saatlerinde acil serviste porno film izledi mi? İzlerken dağıtım kesilmediği için yayın , film tum hastanedeki ekranlarda görüldü mü? Sorusturma açıldı mı?

İddia 3- bu skandallar üzerine soruşturma baslatan Bashekim istifa etti mi? Ettiyse aciklamasi ne oldu?" paylaşımlarını yaptı. 

BAŞHEKİM İSTİFA ETTİ 

Olayların kamuyounda yayılmasının ardından Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Akif Türk, yaklaşık bir buçuk yıldır sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Türk, istifa nedeni ise Elbistan Devlet Hastanes’nin A2 statüsüne yükseltilmesinden dolayı başhekimlik görevini  profesör veya doçent akademisyen üslenmesinin gerekliliği olarak gösterdi. 


TACİZCİ TEKNİSYEN ÖDÜLLENDİRİLDİ Mİ? 

Narkozlu hastaları taciz ettiği iddia edilen anestezi teknikerinin ise Pazarcık Devlet Hastanesine gönderildiği iddia ediliyor. 
 

Editör: Haber Merkezi