16 Temmuz’a kadar sürecek demokrasi nöbetleri Ekinözü Vatandaşlardan ve İçmelere Tatile gelen Tursitlerden büyük ilgi görüyor. Türk Bayrakları ile alanı dolduran vatandaşlar Yukarı içmeler Meydanını doldurarak birlik ve beraberlik mesajları veriyor. 



Demokrasi nöbetine Ekinözü Kaymakamı Cüneyt Caner, Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar, MHP İlçe Başkanı Tahsin Çiçek ve İstanbul Afşinder Dernek Başkanı ve Kahramanmaraş Dernekler Federansoyonu Genel Başkanı Ahmet Ardıç, TRT Sanatçısı Bekir Develi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanı  Ayşe Taşkıran, Tarihçi Yazar Mehmet Işık, Büyükşehir Belediyesi Elbistan İlçe Koordinatörü Mahzar Türk’ün yanı sıra şehit aileleri, gaziler,  çok sayıda vatandaş katıldı. Program tüm şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Türkiye’de yaşananları anlatan bir sinevizyon gösterisi ile 15 Temmuz konulu filmi gösterimi yapıldı. 



15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz tarihinin en vahim olaylarından birisinin yaşandığını, kanlı ve başarısız, hain bir darbe girişimine tanıklık edildiğini belirten  Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, “15 Temmuz akşamı TSK içindeki FETÖ terör örgütüne bağlı üniformalı teröristler, devletimize sızmış gözü dönmüş hainler ve dışardaki işbirlikçileri kendi milletine karşı bir kalkışmaya girişmişlerdir. Bu hain unsurlar; ülkemize, milletimize, milli iradeye, Başkomutan olan seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine ve vatansever güvenlik güçlerimize karşı darbe girişiminde bulunmuştur. Aziz milletimiz düşmanca bir tavırla namlularını millete doğrultan tanklara, savaş uçaklarına ve helikopterlerine karşı canı pahasına göğsünü siper ederek, bu hain kalkışmayı püskürtmüş ve başarısızlığa uğratmıştır. Milletimizin iradesi tankların, uçakların, topların gücünü yenmiştir. Hain ve alçak saldırılarda 248 vatandaşımız şehit olmuş, 2196 vatandaşımız ise yaralanarak gazi olmuştur.15 Temmuzun asıl kazananı Türkiye ve bu aziz millettir. Bu vatanı seven tüm kesimler ile milli birlik ve beraberlik duygusu içerisinde daha emin, özgür ve refah içinde yaşanan bir gelecek inşa etmek için çalışacağız. Devletimiz; tüm kurum ve kuruluşları ile birlikte huzur ve güven ortamını tesis ederken, diğer yandan da ülkemizin her alanda ilerlemesi için çalışacaktır. Bizlere güzel bir ülke bırakmak için kendilerini bu vatan, bayrak ve ezan uğruna feda eden Şehitlerimize Cenabı Allahtan rahmet, Gazilerimize acil şifa, sağlık ve uzun ömürler diliyorum.” dedi.
Editör: Haber Merkezi