Kahramanmaraş Tabip Odasında toplanan doktorlar, meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınadılar.

Hazırlanan bildiriyi okuyan Tabip Odası Başkanı Başkan Dr. Harun Çetin : “ ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Bu gün menfur bir saldırı sonucu yaşamını yitiren Meslektaşımız Dr. Fikret Hacıosman’a yapılan saldırıyı kınamak için toplandık.

Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Bu gün menfur bir saldırı sonucu yaşamını yitiren Meslektaşımız Dr. Fikret Hacıosman’a yapılan saldırıyı kınamak için toplanmıştık. Ancak 7 askerimizi şehit olması 2 askerimizin yaralanması bizleri derinden üzmüştür,” dedi.

Kahramanmaraş Tabipler Odası da düzenlediği basın toplantısın da Başkan Dr. Harun Çetin : “ Ancak Batman ilimizde yol yapım çalışmasının emniyetinin alınması amacıyla görevlendirilen askerleri taşıyan zırhlı araca, saldırı düzenlendi. Hain terör örgütü PKK'lı teröristler, yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı, zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamada, 7 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz de ağır yaralandı. Patlamada hayatını yitiren şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyor, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Meslektaşımız Dr. Fikret Hacıosman’ın menfur bir saldırı sonucunda kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu vesileyle Kahramanmaraş tabipleri olarak tüm camiamıza başsağlığı diliyorum. Sağlık Hizmeti gibi zor bir işi büyük fedakarlıklarla yürüten sağlık ordusu, zaman zaman hiç hak etmediği muamelelerle karşılaşmakta, maalesef ölümle sonuçlanan hadiseler yaşanmaktadır. Sağlık hizmetlerinden memnuniyet son yıllarda bu kadar arttıysa bunun en önemli etkeni hekimler başta olmak üzere sağlık ordusunun neferlerinin fedakarlığıdır. Hasta memnuniyetini, hekim ve sağlık çalışanlarının özverisi olmadan sadece fiziksel mekanlar ve modern cihazlar kesinlikle sağlayamaz. Zira hastayı hekimler ve beraber çalıştığı sağlık ekibi tedavi eder. Vatandaşlarımızın önemli bir kısmını tenzih ederek, kendilerinden ricamız şudur ki; toplumsal rahatsızlıkların tedavisi hep birlikte toplumla beraber olur. Bu tip olumsuz örnekleri hep beraber tedavi edeceğiz. Mesleklerine hayatlarını adayan, hastaları için gece gündüz demeden bin bir türlü fedakarlıklarla çalışan hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının tek amacı insanları iyileştirmektir.

Hekimler tanrı değil, kimsenin ömrüne ömür katma yetimiz bulunmamaktadır. Gayeleri hayat kurtarmak olan doktorlarımızın hayatlarını ellerinden almaya yönelen şiddet eylemleri hiçbir şekilde kabul edilemez. Hekimler ve sağlık sektörüne ilişkin saldırılarda Sağlık Bakanlığımıza ve hükümete düşen önemli görevlerin olduğunu belirtmek istiyoruz. Bu alanda yapılan çalışmalar tabii ki var. Ancak tekrarlayan vakalar da gösteriyor ki, cezalar caydırıcılıktan uzaktır. Tutukluluk ile yargılanmak başta olmak üzere, ceza alt limitlerinin artırılması gerekmektedir. Ayrıca yoğun acil servis ve klinik ortamlarında gerekli güvenlik tedbirlerinin artırılması, fiziki güvenlik önlemlerinin alınması zaruret halini almıştır. Televizyon dizileri vasıtasıyla bile sağlıkçıya şiddetin özendirildiğine şahit olmaktayız. Bu kurumların hem kendilerinin hem de bunları denetleyici kurumların, bu konuda hassas davranmaları gerektiğini düşünüyoruz. Hekimliğin ve sağlık uygulamalarının ilk ve temel ilkesi önce zarar vermemektir. Tüm sağlık çalışanları bu duyarlılıkla hareket etmek üzere eğitim alırlar. Burada sadece insanlar ölmüyor, değerlerimizde ölüyor. Beklentimiz bir an önce caydırıcı cezai mevzuatların yürürlüğe girmesidir. Aynı zamanda halkımızın da bu konuda duyarlı davranarak toplumsal şiddet teşkil eden televizyon dizilerinin örnek teşkil etmesini önleyici önlemler almaları gerekmektedir. Sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddeti esefle kınıyoruz.

Son söz olarak Meslektaşımız Dr.Fikret Hacıosman’a Allahtan rahmet ailesine ve tüm camiamıza başsağlığı diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi