Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Valisi Saadettin Özkan, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar Kent Meydanını doldurdu, hep birlikte, teröre, çete başı FETÖ’ye bir kere daha lanetler yağdırdılar.

Tüm ülkede olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da halk kenetlendi, partili partisiz herkes alanda yerini aldı.

Parti marşlarının çalınmadığı, parti bayrak ve flamalarının bulunmayıp, sadece Türk bayraklarının alanı doldurduğu günde, terör bir kere daha kınandı, bu uğurda şehit düşenler rahmet ve minnetle anıldı.



Siyasi parti il başkanlarının ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un konuşmalarının ardından, halka seslenen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 15 Temmuz darbe girişiminin milletin topyekun karşı durmasıyla önlendiğini ifade etti.

Kaynak, 15 Temmuz darbe girişiminde halkın silahların önüne geçmesi ve tankları durdurması olayını Kuran-ı Kerim'deki Fil Suresi'ne benzetti. Kabe'yi yıkmaya gelen ordu komutanının da o zamandaki en büyük silahları olan filleri kullandığını ve bu filleri ebabil kuşlarının durdurduğunu anlatan Kaynak, darbe girişiminde de halkın topyekun karşı çıkarak tankları durdurmasını bu hadiseye benzeterek şöyle konuştu



'Kabe'yi yıkmaya gelen, Kabe'yi yıkmaya teşebbüs eden o zamanki en ağır silah olan fillerle Mekke'ye saldıran o hükümdarın askerlerini, o filleri Cenabı Allah ne ile durdurmuştu Cenabı Allah onları Ebabil kuşları, yani bir serçe büyüklüğünde kuşların ağızlarında taşıyabildikleri minicik çakıl taşları ile durdurmuştu. Aynen bugün sizin elinizdeki bu bayrakla, kalbinizdeki bu imanla durdurduğunuz gibi. Fil hadisesini bizim milletimize yeniden yaşatan rabbime hamd olsun.'



Tüm ülkenin darbe girişimine top yekun karşı durduğunu ve tüm muhalefet ve iktidar liderlerinin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini de dile getiren Kaynak, 15 Temmuz'da yaşadığımız bu hain girişim dolayısıyla iktidarıyla muhalefetiyle, kadını ile erkeği ile Türk'ü ve Kürt'ü ile o gün bir arada olduk. O gün bütün muhalefet partileri, iktidar partisi milletvekilleri sizin iradenize, sizin Meclisinize sahip çıktılar” dedi.


Kaynak'ın konuşmasının ardından alanda bulunanlar Yenikapı mitinginde yapılan konuşmaları dinledi.

Editör: Haber Merkezi