Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile Onikişubat ilçe muhtarları “Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca 15 Aralık 2017 – 31 Mart 2018 tarihleri arasında verilen “Yerel Buluşmalar” talimatı kapsamında Onikişubat Bisiklet ve Yürüyüş Yolu kafeteryasında kahvaltı organizasyonunda bir araya gelerek, yapılan ve yapılmakta olan hizmetler hakkında bilgi alışverişinde bulunmak için, istişare toplantısı düzenledi. Toplantıya Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici de katıldı. Onikişubat Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Kafeteryasında gerçekleşen kahvaltıda bilgi alışverişi yapılarak, belediyenin Kahramanmaraş’a kazandırdığı yeniliklerden bahsedildi.

Başkan Mahçiçek, muhtarların mesai arkadaşları olduğunu belirterek yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi.

“Değerli mesai arkadaşlarım, bu memleketin bir bölümünün ihtiyaçlarını karşılamak, onların yaşam düzeylerini yükseltmek, daha iyi şartlarda, daha konforlu, daha mükemmel yaşamalarını temin etmek bakımından, birlikte bir bütünlük içerisinde gayret ediyor ve çalışıyoruz. Bu bağlamda bu gayretlerinize, bu sarf ettiğiniz çabalardan ve emeklerden dolayı hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Bu ülke güzel bir ülke, bu ülkenin içerisinde de Kahramanmaraş güzel bir bölge. Bu memleketin insanları ve sizlerde güzel insanlarsınız. Asıl olan mesai arkadaşlığıyla beraber kendi aramızda gönül köprüsünü kurabilmek. O gönül köprüsünü kurabilirsek dostluğumuz baki kalır inşallah.  Biz yaklaşık 4 yıldan bu yana sizlerle beraber yeni sayımla 415 bin nüfusla Onikişubat büyük bir ilçe haline gelmiştir. 4 seneden bu yana bütün arkadaşlarımızla beraber, sizlerle beraber bulunduğumuz mahallelerde insanlarımızın daha rahat yaşamasını temin etmek bakımından ciddi çalışmalar yaptık. 90 senede yapılamayan yatırımı biz 4 senede yaptık. Bunun hiçbir mübalağa tarafı yoktur. Bugün merkez mahalleleri saymazsak aşağı yukarı 62 mahallemize Bilgi ve Kültür Evleri yaptık. Her mahallede en az birkaç tane, bütün okullarımızda oyun takımlarımız var. Hatta hiç cami olmayan Çamlıca mahallemize cami yaptık. Sizlerle beraber orada namaz kılmak nasip olmuştu. Allah’ın yardımı ile inşallah hizmetlerimiz devam edecek. Bizim ahirete götürecek hiçbir şeyimiz yok. Alırsak bir hayır, bir dua alırız inşallah. Cumhurbaşkanımız diyor ya, böyle 2 metrelik bir alan, bir de beyaz örtü. Bakın o beyaz örtüyü bu ülkenin kahraman askerleri destan yazarak alıyor. İki gün önce de bir tane Kahramanmaraş’tan şehit verdik. Rabbimiz inşallah şehitlerimizi rahmeti ile muhafaza eyler. Bizlere de inşallah cennette şehitlerimizle beraber komşu olmayı nasip eder.

Öte yandan Aralık ayında ihaleye girmiştik, bir de Ramazan ayında ihaleye girmeyi düşünüyoruz. Eğer eksiğiniz, noksanınız varsa onları tespit edeceğiz ve tamlayacağız inşallah. Bundan emin olun bütün o parke yolları eksik kalmamak kaydı ile bu yıl bitireceğiz inşallah. 750 bin metrekare alanın ihalesini yaptık ve bir kısmına başladık, havalar müsait oldukça da ivedi bir şekilde devam edip, bitireceğiz inşallah. Arazilerde yeni yolları açtık ve çalışmalara devam ediyoruz, o bölgelerde de eksiğimiz varsa tamamlayacağız inşallah. Allah hepinizden razı olsun. Cenabı-ı Hak bu memlekete zarar vermek isteyenlere, fırsat vermesin inşallah. Sizlerle olan bu muhabbetimiz, bu sevgimiz, öbür dünyada da Allah nasip ederse, devam eder inşallah. Çocuklarınızla aile fertlerinizle birlikte hepinize sağlıklı, huzurlu uzun ömür temenni ediyor, hoş geldiniz diyorum. Afiyet olsun diyorum.”

Ardından konuşma yapmak üzere sahneye davet edilen Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici de açıklamalarda bulundu. Debgici konuşmasında şunları ifade etti.

‘’ Aslında Hanefi Başkanımız 4 yılda yapılan hizmetleri çok güzel bir şekilde özetledi. Kahramanmaraş’ımız Büyükşehir olduktan sonra özellikle kırsal mahallelerimizin şöyle bir endişesi vardı. Biz nasıl hizmet alacağız, kimden hizmet alacağız gibi bir endişe içindelerdi. Bunu da Ak Parti yönetiminin karşısında olan propagandacılar, anti propagandaya çevirerek sürekli eleştiri yapıyorlardı. Ama bugün geldiğimiz noktada Hanefi başkanımızın anlattığı şeyleri duyduğumuz zaman gururlanıyoruz. Ben hep şunu merak ediyorum kırsal mahallede çocuk oyun grubu ne işe yarar. Orada çocuklarımız küçük yaşlardan itibaren ağaçlara çıkardı. Ama artık buna ihtiyaç kalmadı çünkü merkezde ne yapıldıysa kırsallara da yapıldı. Bilgi ve Kültür Evleri; kırsalda ki insanımızın neden bilgisi olmasın ki, neden okumasın, neden tahsilinde üst noktalara gelmesin. Bunu başkanımız çok güzel özetledi. Ben kendisine şahsım ve tüm hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Merkezdeki Bilgi ve Kültür Evleri ile birlikte burada yetişen kardeşlerimiz ülkenin iktidarında, hükümetinde bakan olacak, başbakan olacak, cumhurbaşkanı olacak. Bugün Cumhurbaşkanımız sıradan bir insan evladı. Hayatını hep birlikte takip ediyoruz. Nasıl gelişmiş ve nereden nerelere gelmiş hepimiz biliyoruz. Sağlam temeller üzerine inşa edilmenin başarısını görüyoruz. Onikişubat Belediyemiz çok geniş bir alan. 400 bin üzerinde nüfusu ile Kahramanmaraş’ın yaklaşık 3’te 1’ini kapsıyor. Onikişubat sınırları içerisinde hizmet alan belediyemiz bu hizmetleri hakkıyla verebiliyor. Parke yapılmamış yol kalmayacak, asfalt kalmayacak artık böyle eksikleri önümüzdeki dönemde konuşmayacağız bile. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Beyefendiye memleketimize katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Konuşmasında şehitlere de Allah’tan rahmet dileyen Depgici, Türk Milletinin cesaretinden bahsederek, gurur duyduğunu da dile getirdi. Ardından muhtarların eşlerine Onikişubat Belediyesi tarafından mutfak önlüğü ve el havlusu hediye edilerek, toplantı sonlandırıldı.

Editör: Haber Merkezi