Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, belediye aleyhinde bazı basın yayın organlarında çıkan olumsuz haber ve iddialara yanıt verdi.

Düzenlediği basın toplantısında söz konusu iddialara yönelik belgelerle tek tek cevap veren Başkan Gürbüz, tüm aleyhte iddiaları yalanladı.

Başkan Gürbüz, iddialar karşısında şu açıklamaları yaptı:
“Söz konusu tüm dosyaları getirdim ve tüm basın mensuplarının, dinleyen siyasi partilerin, denetim komisyonlarının tamamının bilgisine açıyorum. Elbistan Belediye’sine atılan iftiraların, iddiaların boyutu 108 milyar doların üzerine çıktı. Merkez Bankamızda yalan uyduruldu ya; 128 milyar dolar nerede? diye. Sanki merkez bankasının içerisinde ki kayıtlı evrakın, paranın, yok olması mümkünmüş gibi. Muhalefet yalanı ne kadar büyük söylerse söylesin. Bu iddiaların hepsinin altında kalacaktır. Çünkü bunların tamamını belgeleriyle, bilgileriyle ve tüm gerçekliğiyle en şeffaf bir şekilde açıklıyorum. Beni istifaya çağıran sevgili muhalefet sözcüleri ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, bu iddialarını ispat ederse, kendisinin taleplerini yerine getireceğim. Benimde burada bir talebim var; Söz konusu iddialarınız, yalanlarınız, çirkinlikleriniz burada deşifre olduktan sonra aynı mertlikle yanıt verebilecek misiniz bu çağrıya.

MİLLETİN YÜZÜNE NASIL BAKACAKSINIZ

Siz bu iftiraların ispatlanması halinde milletin yüzüne nasıl bakacaksınız. İnsanların onuruna kastetmek bu kadar kolay mı? Milletin gönüllerini bulandırırken, seçilmiş insanları töhmet altında bırakırken yalanlarınızla devletin kurumlarını itibarsızlaştırmaya çalışırken milletin yüzüne nasıl bakacaksınız. Muhalefet partileri tarafından bazı basın organlarında ‘Hazır beton alım ile ilgili teklif veren firmaların, beton santrallerinin olmadığını, hatta sözüm ona mizahsenleştirerek, hazır beton alımı için teklif verilen firmaların bakkal dükkânları olduğu gibi saçma, çarpık bir iddia ortaya atılıyor. Kamu yönetimi ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip olmayabilirsiniz ama endişelerinizle değil, kanunlarla gelin karşıma. Devletin kurumları merkezi kurumlardan, yerel idarelere kadar tüm çalışmalarını devletimizin mevzuatı ve kanunları çerçevesinde yürütmektedir.

36 metreküp betonu 6 bin 840 TL’ye aldık. Devasa bir alım yapılmadı. Beton alımı ile ilgili 3 firmaya teklif gönderildi. İddiaların ispatı gerekir. Ben yalanı söylerim, büyük söylerim, dönüp dönüp tekrar söylerim gibi bir dünya yok. Elbistan onurlu insanların siyaset yapılan bir yerdir. Herkes lütfen bir konuyla ilgili bir iddia ortaya atarken, yapmış olduğu iddianın esasına bir baksın.

İFTİRALARIN ALTINDA KALACAKSINIZ VE EZİLECEKSİNİZ

Yine trajikomik konulardan bir tanesi kireç taşı. Elbistan belediyesinin tüm imalatlarını kendi yaptığı taş ocağı var. Biliyorsunuz, Elbistan’da şeker fabrikamız en önemli fabrikalardan bir tanesi. Zaten ulusak üretim noktasında 2 markamız var. Bir tanesi termik santral, diğeri de şeker fabrikası. Şeker fabrikası yöneticileri bizden şeker üretimi için üretmiş olduğumuz taşlardan talep ediyor. Çünkü şeker üretirken bu taşı içerisine atıyorlar. Bununla ilgili bahsedilen rakamda 529 bin ton. Ama bizim Şeker Fabrikasına vermiş olduğumuz kireç taşı, taş 21 bin ton. Adamlar 25 kat yalan söylüyor. Şu şar dağının yüzölçümünü alsanız 529 bin ton şeker taşı ancak ediyor. Onursuzca iddialarda bulunuyorlar. Şeker Fabrikasına verilen taş 21 bin ton ve bunun karşılığında Elbistan Belediyesine şeker fabrikamız kışın karla mücadele kapsamında yürütmüş çalışmalar kapsamında tuz verdiler. Burada bir satış yok. İftiralar atarak, bizleri kara propagandayla yıldırabileceklerini düşünüyorlar. Bizden önceki dönemlerde bu bahsedilenler yine Elbistan Belediyesi tarafından yapılmıştı. Bu iftiraları atanlar matematik bilmiyor, eğer biliyorlarsa da çok profesyonel yalancılar. Bu iftiraların altında kalacaksınız ve ezileceksiniz. Elbette ki siyasiler toplumun huzuruna çıkıp hesap verecektir. Atılan iftiralar karşısında basın mensubu arkadaşlarımızdan rica ediyorum, bu haberleri kamuoyuna sunmadan önce araştırsınlar. Bizim iftiraya, karalamaya, şantaja ayıracak ne vaktimiz ne zamanımız nede bu nu sinesine çekebilecek bir ruh halimiz var. Yapmış olduğunuz alçakça saldırı karşısında yargı önünde hesaplaşacağız. Bin 250 kilogram bayram şekerlerinin yüksek fiyatla alındığı ve bununla ilgili sadece şehir dışında ki firmalara teklif verildiği ve bu şekerlerin nerede kullanıldığının bilinmediği iddiaları ortaya atıldı. Bahsedilen şekerler 750 gram olarak paketlenerek 2020 yılında ihtiyaç sahibi bin 250 aileye hijyen paketi ile birlikte ek olarak dağıtıldı.

HEM PROJE ÜRETTİK, HEM BORÇ ÖDEDİK

Belediye borç batağındaymış. Nisan 2019’da belediyeyi devraldığımızda toplam borç 19 milyon 81 bin 425 liraymış. Bugün itibariyle bizim piyasaya olan borcumuz 12 milyon 836 bin 954 TL’dir. Yani iddia edildiği gibi borcumuz artmamıştır. Çalışmalarımız artarak hızla devam ederken bir taraftan hizmetler sürdürülmüş, diğer taraftan mevcut borçlar düşürülmüş, diğer taraftan da kaynak üreten, ürettiği kaynakları yatırıma dönüştüren bir belediyecilik anlayışıyla yapmış olduğumuz çalışmalarımıza fon sağladık. Ben usanmadan tüm iddiaları çok net ve yalın haliyle yanıtlarım.”

Başkan Gürbüz, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Editör: Haber Merkezi