Kanada ve ABD’den gelen yamaç paraşütü sporcuları, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ü ziyaret etti. Başkan Gürbüz ziyarette havacılık sporunun Elbistan’da gelişmeye başladığını belirtti.

Özellikle hava sporları için her anlamda gayret gösteren Elbistan Yamaç Paraşütü Spor Kulübü Başkanı Turgut Akbaş’a teşekkür eden Başkan Mehmet Gürbüz, belediye olarak her anlamda destek olacaklarını ifade etti.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “İlçemizin tarihi dokusu ve doğal güzelliklerinin tanıtımı adına, Kanadalı Jımmy Gıroux ve eşi Marisel Ydel ile ABD'li Jamıe Leıbert ve eşi Sandra Ziyonev, 1550 rakımlı Şardağı Hakan Coşkun Atlama Tesisi'nden uçuş gerçekleştirdi. Elbistan turizmi artık dikkat çekmeye başladı. Yurt içinden ve yurt dışından bir çok sporcu kentimizi ziyaret ediyor. Bu ilçemizin sportif ve kültürel etkileşimi açısından çok önemli. Kanadalı ve ABD’li sporcularımız Türkiye turuna çıkmışlar, burada yamaç paraşütü sporunun yapıldığının anlaşılması içinde sosyal medyada içerik oluşturmaya çalışıyorlar. Bu da kentimizin tanıtımı açısından çok önemli. Böyle bir organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Elbistan Yamaç Paraşütü Spor Kulübü Başkanı Turgut Akbaş’a çok teşekkür ederim. Belediye olarak her türlü sporun yanında olduğumuzu özellikle belirtmek isterim” dedi.

Elbistan Yamaç Paraşütü Spor Kulübü Başkanı Turgut Akbaş ise Ölüdeniz Hava Oyunları'nda tanıştıkları Gıroux ve Leıbert'i, Türkiye turuna çıkma isteklerini duyunca ilçeye davet ettiklerini söyledi. Akbaş, “Kanada ve ABD’li sporcular ile daha önce Ölüdeniz Hava oyunlarında tanışmıştık. Daha sonra sık sık görüşmelerimiz devam etti. Geçtiğimiz günlerde Türkiye turuna çıkacaklarını söyleyince bende Elbistan’a davet ettim. Burada havacılığı çok güzel geliştireceğimize inanıyoruz. Uçuş yaptığımız yerin rakımı 1550 metre. Çok daha güzel günler ve yarışmalar yapmayı hedefliyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Gürbüz’e bizlere olan desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Jımmy Gıroux da Kanada'da yaşadığını ve sosyal medyada "Adrenalıne Dealer" adıyla tanındığını belirtti. Her yıl ya da iki senede bir antrenman yapmak için Türkiye'ye geldiğini kaydeden Gıroux, Türkiye turu kapsamında şu ana kadar Antalya, Kayseri, Kapadokya, Aksaray ve Elbistan gibi farklı yerlerde uçuş yaptıklarını ifade etti.

Jamıe Leıbert da eşiyle dünya rekoru kırmak için yola çıktıklarını söyledi. Hedeflerinin dünyanın her ülkesinde yamaç paraşütü yapmak olduğuna işaret eden Leıbert, şu anda Türkiye dahil 45 ülkede uçuş yaptıklarını dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi