İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Avukat Ahmet Çabukel yaptığı açıklamada Kahramanmaraş ve Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulunurken sahada vatandaşların ilettiği sorunları ve genel sorunları dile getirdi.

İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel Kahramanmaraş’ın sorunlarına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi ;

KAHRAMANMARAŞ’TA VATANDAŞI DUYMUYORLAR

“ Kahramanmaraş hakettiği değeri yıllardır görmüyor vatandaşlarımızın sorunlarını artık çözmüyorlar ben yaptım oldu zihniyeti ile şehri yönetiyorlar. Pandemi döneminde bütün vatandaşlarımızı , esnafımızı yalnız ve çaresiz bıraktılar. Genel geçer çözümlerle sadece erteleme yoluna gittiler. Vatandaşlarımız hala bozuk ve yamalı yollardan yıllardır çözülmeyen trafikten işlerine ve evlerine gidip gelirken çile çekiyorlar. Üstelik her geçen gün artan pahalılıkla düşen alım gücü yüzünden vatandaşlarımız bu yükün altında eziliyor. Bunlar yetmezmiş gibi başına buyruk bir yönetim anlayışıyla yönetilen şehrimizin değerleri yılları vatandaşlarımızın elinden alınıyor.

ŞEHRİ YIKMAK İÇİN Mİ GÖNDERİLDİ

Ak Parti seçimlerde gönül belediyeciliği sloganıyla çıkmıştı ama şehrimizde kırmadıkları gönül kalmadı. Her gün insanlarımız sorunlarla boğuşuyor ve Kahramanmaraş’ın değerlerini bir bir yok ediyorlar. Ankara’dan gelen mevcut başkan Hayrettin Güngör şehri yıkmaya gelmiş nerdeyse üç yıldır görevde yıkmaktan başka bir icraatı yok. Çok merak ediyorum o yıkılan binaların hurdaları kimlere peşkeş çekildi. Büyükşehir belediyesi kamyonları ile kimlere götürülüyor. Üç beş kilometrelik asfalt döküyor bir de muhtarlara teşekkür ettiriyor.Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır. Yollar köstebek yuvası hele şehir merkezinde insanlar sanayi yolunu günlük hale getirdi. Sanayi demişken orayı da mahfetti kaç aydır esnaf toz toprak içinde çalışıyor.

KENDİLERİ ÇALIP KENDİLERİ OYNUYORLAR

En son yaptıkları mitingte bariz şekilde belli oldu ki artık Kahramanmaraş Ak Parti’yi istemiyor.Sağdan soldan toplama insanlarla miting yaptılar çoğu da mülteci vatandaşlardı zaten. Vatandaştan halktan uzak kendi aralarında toplanıp çay içip börek yiyip vatandaşla hasbıhal olduk deyip paylaşıyorlar. Hadi cesaretiniz varsa gidin bakalım vatandaş size ne diyecek ?

Ben söyleyeyim tepeden baktığınız halk artık sizi yanlarında istemiyor.

KAHRAMANMARAŞ İLÇELERİNDE DURUM VAHİM

Vatandaşın hakkını gasp etmeyi devlete ödenen vergileri hizmet değil kendi cebine ödenen maaş olarak gören ilçe belediye başkanları başına buyruk hareket edip bir telefon ihtiyacını bile vatandaşın sırtına yüklüyor. Örnek Ekinözü Belediye Başkanı kendine son model iphone telefon alıyor aldığı firmaya da diyor ki tablet olarak fatura kesin güya çocuklara tablet dağıtmış oluyor telefon almakla da kalmıyor yeğenini özel şoför yapıyor. Ak Parti Ekinözü Kadın Kolları başkanına belediyeden çalışmadığı halde maaş ödüyor o da yetmezmiş gibi çit ihalesi açıyor en uygun verene değil kendi yandaşına veriyor. Yetim hakkını vatandaşın hakkını böyle yiyorlar lafa gelince de mangal da kül bırakmıyorlar.

ARSAN KAVŞAĞI NE ZAMAN BİTECEK VE SIRADAKİ YILAN HİKAYESİ NERESİ OLACAK

Bir şehir düşünün o kadar naif o kadar güzel ozan,şair ve yazarlarla dolu olsun. İnsanları misafirperver cana yakın olsun ama bu kadar güzel insan hakettiği değeri bir türlü göremesin. Yazıktır günahtır her yapmaya çalıştığınız alt geçit ya da yol çalışmasında insanlara bu kadar çile çektirmek reva mı ? Üstelik yaptıkları her proje de Kahramanmaraş yolunu kullanan şehir dışındaki insanlar için kötü bir referans olsun.Komşu illerle kıyaslanmayacak artık Kahramanmaraş diyorlardı evet kıyaslayamıyoruz çünkü vatandaşın aklıyla dalga geçiyorsunuz. Örnek Arsan Kavşağı yok müteahhit kaçtı uçtu bulamıyoruz diye diye yıllardır her proje gibi bitiremiyorsunuz hatta vatandaşlarımız o kadar güzel ki evlenirken arabasına yazdığı yazıda diyor ki “ Aşkımız Arsan Kavşağı gibi hiç bitmesin “ ve siz bundan dahi utanmıyorsunuz.

DOLAR BEŞ LİRA OLACAK DEMİŞLERDİ ON LİRA OLACAK NERDEYSE

Ak Partinin A takımında yer alan Mahir Ünal dolar beş liranın altına inecek demişti yıllar önce noldu Sayın Ünal dolar 9 -10 lira bandına geldi. Bakkal defteri yönetmiyorsunuz ülke ekonomisi yönetiyorsunuz. Böyle bir ekonomiyi yönetmek ciddiyet ister emek ister. Siz yönetemiyorsunuz gidin artık bırakın mahfediyorsunuz ülkeyi de ekonomiyi de İyi ekonomist kadrolarımız sizin bırakacağınız enkazı da toparlayacak güce sahiptir.

MANGO’YU BIRAKIN PATLICAN BİLE KURUTAMAZ OLDU VATANDAŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan mango kurutun diye tavsiye vermiş. Sayın Erdoğan hanımefendi bizim buralarda insanlarımız biber patlıcan kuruturdu kışa hazırlık için şimdi onu bile yapamaz oldu. Neden mahfettiğiniz ekonomi yüzünden. Saraydan çıkında vatandaşın pazarına gidin bakın fiyatlar ne kadar ama yirmi yıldır alıştınız herşey sizin önünüze hazır geliyor. Çok merak ediyorum ekmeğin fiyatını biliyor musunuz acaba ?

ÜLKEYİ DE EKONOMİYİ DE İYİLEŞTİRECEĞİZ

İktidara geldiğimiz de ilk işimiz teşhisini zaten yaptığımız makamcıları liyakat sahibi olmayan para ve makam düşkünlerinden ülkemizi kurtaracağız. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’inde dediği gibi İktidar olduğumuz ilk dakikadan itibaren bugün ne kadar çalışıyorsak çalışmalarımızı katlayarak sürdüreceğiz ve memleketimize İYİ geleceğiz. İyi günlere götüreceğiz ben diyerek değil vatandaşlarımızla omuz omuza ülkemizi iyileştireceğiz...” dedi.

Editör: Haber Merkezi