Büyük mücadelelerle kazanılan Cumhuriyet’in bizlere atalarımızdan kalan en güzel miras olduğunu kaydeden Başkan Ünal Ateş, şu ifadelere yer verdi: “Türk tarihinin en büyük bayramı, gücünü ve kaynağını hür iradesinden alan ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 'En Büyük Eserimdir' diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıl dönümüne erişmenin engin gururunu, onurunu, sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Milleti, Kurtuluş Savaşı’nda verdiği şanlı mücadeleyi, bundan 98 yıl önce Cumhuriyet ile taçlandırmıştır.”

Egemenliğin millete ait olduğunun göstergesi olan Cumhuriyetin, zorlu ve çetin geçen milli mücadelenin ardından elde edildiğini hatırlatan Ateş, şunları kaydetti: “Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasıyla milletimiz bağımsızlığına kavuşmuş, karakterine en uygun idare şekli olan Cumhuriyet'e 29 Ekim 1923 tarihinde geçilmiştir. Cumhuriyet, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez simgesidir. Cumhuriyet, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan ve geleceğe ümitle bakmamızı sağlayan, her türlü zorlu engelin aşılması konusunda bizlere güç veren bir yönetim şeklidir. Cumhuriyet, düşünce serbestliğidir, birlik ve beraberliktir, milli iradenin yönetimidir. Herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin, inançların güvence altında bulunduğu yeryüzünün en çağdaş yönetim biçimidir.”

Mesajında Cumhuriyete sahip çıkılması vurgusu yapan Ateş, şu ifadelere yer verdi: “Bize, Cumhuriyetimizi armağan eden Atatürk'e ve aziz şehitlerimize olan görevimizi yerine getirebilmemiz, onların emaneti olan Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmakla mümkün olacaktır. Sahip olduğumuz her şeyi Cumhuriyet'e borçluyuz. Onu birlikte koruyup kollayarak ve demokrasiyle taçlandırarak yarınlara taşımak bizim en önemli vazifemizdir. Bu bilinç ve kararlılıkla, vatanımızı kutsal bir emanet olarak büyük bir gurur ve onurla korumak için elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye her zaman hazırız. Hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu Cumhuriyetimizin ilanının 98’inci yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin bu büyük bayramını yürekten kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi