14.Bölge Kahramanmaraş Eczacı Odası Başkanı Bahtiyar Murat Aras, Covid-19 Corona Virüs salgınıyla ilgili kamuoyu açıklaması yayımladı.

Aras yaptığı açıklamada, zor günleri hep birlikte aşacağımıza dikkat çekerken, Biz eczacılar olarak da, kamu eczacılarımız hastanelerde, serbest eczacılarımız ve eczane teknisyenlerimizle yüz bin kişilik bir hizmet ordumuzla halkımızın yanındayız” dedi.

Başkan Aras, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Covid-19 Corona Virüs salgınıyla beraber bütün dünya olarak çok büyük bir imtihandan geçiyoruz. Bu tür salgınlar dünya tarihinde ne ilktir, ne de son olacaktır. Ancak medya da gördüklerimiz dünyanın böyle bir ani duruma hiç de hazırlıklı olmadığı gerçeğidir. Marketlerde bir tuvalet kağıdı İçin kavga edenler, ne var ne yok her şeyi stok etmeye çalışanlar, krizi fırsat görüp vurgun peşinde olan rantçılar ve diğerleri. Dünya genelindeki tüm bu olumsuz görüntüye rağmen devletimizin bu kriz yönetiminde gayet soğukkanlı olarak gereken adımları attığını görüyoruz. Bizler de sağlık çalışanları olarak üzerimize düşen görevi sonuna kadar yapmak azim ve gayretindeyiz.

Böyle salgın kriz dönemlerinde en çok risk altında olanlar yurdun dört bir yanında görev yapan sağlık çalışanlarıdır. Biz eczacılar olarak da, kamu eczacılarımız hastanelerde, serbest eczacılarımız ve eczane teknisyenlerimizle yüz bin kişilik bir hizmet ordumuzla halkımızın yanındayız. Onların sağlığı İçin görev başındayız. Gösterdikleri üstün gayretten dolayı tüm meslektaşlarımı ve teknisyenlerimizi canı gönülden kutluyorum.

Kıymetli vatandaşlarımız, bu sağlık hizmetlerinin aksamaması sağlık ordumuzun sağlıklı kalmasıyla mümkündür. Bu yüzden bu salgın süresi boyunca acil vakalar dışında sağlık birimlerinde ve eczanelerde yoğunlaşmayı önlemeliyiz. Kendi sağlığımız İçin kalabalık ortamlardan uzak durmalıyız. Bilhassa kronik hastalığı olan 60 yaş üzerindekiler zorunlu haller dışında evde kalmalıdırlar.

Kıymetli vatandaşlarımız, yaşanan salgın nedeniyle ve bunun kalabalık bir ülke Çin’den başlaması sonucu, birçok ilaç, tıbbi malzeme ve dezenfektan konusunda aşırı talebe neden olmuştur. Bu tür ürünlerin temininde yaşanılan problemlerde eczacılarımızın hiçbir sorumluluğu ve kusuru yoktur. Hatta onlar ellerinden geldiğince vatandaşımıza her şeyi tedarik etmeye çalıştılar ve çalışıyorlar. Ancak bu durumları fırsat bilip Eczanelerin bulunmadığı maske, dezenfektan, kolonya gibi olmayan ürünleri eczanelere fahiş fiyatla pazarlamaya çalışanları görmekteyiz.

Devletimizle yaptığımız görüşmeler sonucu bunlar konusunda süratle önlem alınmaktadır. Alınan izinle birlikte eczaneler bundan sonra el dezenfektanlarını eczanede üretebilecektir. Maske konusunda da bir rahatlama olacağını yakın zamanda düşünüyoruz. Bu yüzden size yardım İçin çırpınan eczacıların bu süreçte ellerinden geleni yaptığına inanın. Biz sizler için her türlü koşulda hizmet etmeye devam edeceğiz. Ama eczanelerin sağlıklı çalışması İçin lütfen aynı anda 3 kişiden fazla eczaneye girmeyelim. Mesafeleri koruyalım. İşimiz biter bitmez hemen ortamı terk edelim. İçerde 3 hasta varsa bir müddet dışarıda bekleyelim. Bu hepimiz sağlığı İçin çok önemli.

Editör: Haber Merkezi