Şölenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ahmet Doğan konuşmasın da; “ Biz hemşehrilerimizi sadece Andırın'lı olarak görmüyoruz, memleketimiz Andırın değil, Kadirli değil, Osmaniye, Kahramanmaraş değildir. Memleketimiz, Turandır, Kızıl Elmadır, bütün bir Cihandır.

Allah birlik ve beraberliğimizi istiklal ve istikbalimizi aydın eylesin, büyük ve güçlü Türkiye yolunda mücadele eden herkese yardım eylesin. Bugün burada atalarımızın yüz yıllar önce Allah vergisi akıllarını, zekâlarını kullanarak, emek ve sabırlarını ekleyerek ve içine sevgilerini katarak zehirli sayılabilecek bir bitkiden, bir nimet şifalı bir çorba oluşturmalarının hikâyesi olan Tirşik için düzenlediğimiz Tirşik Şöleni için bir araya geldik. Artık Tirşik çorbamız sadece bir şifalı çorba değil bunun yanında, birlik beraberliğimizin, kardeşliğimizin, bir araya gelmemizin sembolü haline, bölgesel bir kültürel değer haline gelmiştir. Bu anlamda hizmet eden bütün herkese teşekkür ediyorum.”Diyerek Tirşik çorbasının Coğrafi tescil belgesinin alınmasında emekleri olanlara teşekkür etti.

Yağlı boya resim serisinin de yer aldığı şölende Milletvekilleri ve protokol vatandaşlara meşe odunu ateşinde pişirilen Tirşik çorbası ikramı yaptı.

Başkan Doğanın Konuşmasının ardından Milletvekilleri Sefer Aycan, Ahmet Özdemir, Ruhi Ersoy, Kadir Saltalı, Mehmet Şahin birer konuşma yaparak, şölenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere Teşekkür ettiler.

Tirşik için yazılan Şiirlerin okunması, Tirşik içme yarışması, Yöresel Halk oyunları gösterimi ve Türk Halk Müziği Hatice Gökçeli Konseri sonrası, konuklara meşe odunu ateşinde pişirilen Tirşik çorbası, bulgur pilavı ve tatlı ikram edildi.

Düzenlenen şölene AK Pari Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, Kayseri Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celil Arslan, Orta Doğu Uzmanı Siyaset Bilimci Tv. Yorumcusu Prof. Dr. Mehmet Şahin, Kamu Kurum Müdürleri, siyasi partilerin ve Kahramanmaraş, Osmaniye, Kadirli ile Andırın’da faaliyetlerini sürdüren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi