Saat 08.30’da Atatürk Meydanında düzenlenen ilk tören, Atatürk Anıtına Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı İstihkâm Kurmay Albay Kağan Kazaz ve Belediye Başkan Vekili Cevdet Kabakçı’nın çelenk sunumu ile başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile buradaki tören sona erdi.

Şeyh Adil Mezarlığında Şehitlik Anıtında gerçekleştirilen törende, çelenk sunumu, saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı okundu.

Vali Şükrü Kocatepe, Şehitlik Özel Defterini imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada, “Bugün 30 Ağustos zaferimizin 90.yıl dönümünü kutluyoruz.  Millet olarak 90 yıl önceki birlik beraberlik ve heyecan duygusunu yine coşkuyla yaşıyoruz.  Milletimiz 90 yıl önce bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyenlerin, işgalci devletlerin işgaline birlik beraberlik içerisinde yediden yetmişe kadını erkeğiyle, yaşlısı genciyle bir mücadele vererek tek yumruk halinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutanlığında Zafer Tepe’de ve Kocatepe’den başlayan büyük taarruzla zaferi noktalayarak düşmanları yurdumuzdan kovmuş, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli de orada atılmıştır.

 Geçen 90 yıl içerisinde ülkemizin çok önemli gelişmeler kat ettiğini, yine büyük önder Atatürk’ün bize gösterdiği muasır medeniyete erişmede çok önemli merhale kat ettiğini hepimiz biliyoruz. Bu kat ettiğimiz merhaleyi, bizim hızlı gelişmemizi kıskanan birçok dış gücün olduğunun da farkındayız. Bugün ülkemiz içinde yaşanan bizi çeşitli suni ayrılıklarla bölmek isteyenlerin olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda her bayram birlik beraberliğimizi, dayanışmamızı, bütünlüğümüzü bu bayramda bir kez daha hatırlayarak yine birbirimize sarılarak, bu ülkeyi dışarıdan saldırılarla bölemeyen ancak içeriden ayrılıklar yaratarak bölmek isteyen ve bundan sonrada bölmek isteyecek olanlara bu birlik beraberliğimizi ve örnek dayanışmamızı göstermemiz lazım.  30 Ağustos Bayramını bu duygu ve düşüncelerle kutlu olmasını diliyorum. Tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin bayramını kutluyorum. Hepsine sağlıklı mutlu nice milli bayramlara yetişmeyi temenni ediyorum” dedi.

Daha sonra Protokol üyeleri ve katılımcılar şehitlik anıtını ve şehit mezarlarını ziyaret ederek mezarlara karanfil bırakılıp dua ettiler.

Şehitlik ziyareti sonrasında Vali Kocatepe makamında tebrikleri kabul etti.

Trabzon Caddesi'nde yapılan törende ise Vali Şükrü Kocatepe, Milletvekili Sıtkı Güvenç, Garnizon Komutanı İstihkâm Kurmay Albay Kağan Kazaz ve Belediye Başkan Vekili Cevdet Kabakcı törene katılarak kıtaların ve halkın bayramını kutladı.

Törende Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Üsteğmen Süleyman Örsel günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından öğrenciler de günün anlam ve önemini anlata şiirler okudular. Daha sonra 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen yüzme yarışmasında derece elde eden sporculara, Vali Kocatepe ve protokol üyeleri tarafından madalyaları takdim edildi. Yapılan geçit töreninin ardından program sona erdi.

 

 
Editör: Haber Merkezi