ZMO Kahramanmaraş Şube Başkanı Doç. Dr. Ziya Dumlupınar ve ZMO Kadın Komisyonu Başkanı Bertan Kayıran, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın üyeleriyle bir araya geldiler.

Kervanhan’da düzenlenen programda günün anlam ve önemi dair bir konuşma yapan Başkan Dumlupınar, kadınların en fazla tarım alam alanında çalıştığına dikkat çekerek; “Ziraat Mühendisleri olarak bunu çok önemsiyoruz. Tarlada çalışanlarından tutun, akademisyen olarak da kadınlarımız tarımın her alanında yer alıyor. Bunun sayısını artırmaya çalışmalıyız.

Tabi bizler mesleğimizden dolayı tarıma değindik, ancak kadınlarımızın her meslek grubunda ve siyasette başarılara imza attığına şahidiz. Temennimiz toplumumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın bu alanlarda daha da sayılarının artmasıdır. Kadınıyla erkeğiyle omuz omuza üreten bir ülke kalkınmada başarılı olabilir” dedi.

Kadınlar gününün bir güne sığdırılmaması gerektiğini de söyleyen Dumlupınar; “Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Kadının toplumun temel taşı olduğuna vurgu yapan ZMO Kadın Komisyonu Başkanı Bertan Kayıran da, Kadın cinayetlerinin, şiddetin olmadığı, özgürlüğün, sevgi ve saygının olduğu bir yıl dileyerek: “Kadınlarımız günümüz kutlu olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi