Bir ay önce seçilen ZMO Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ziya Dumlupınar ve Yönetim Kurulu Üyeleri Kervanhan’da düzenlediği basınla tanışma toplantısında, oda yönetimi olarak neler yapacaklarını anlattılar ve şehrin içme suyu kaynaklarının geleceğini gündeme getirdiler.   

Başkan Dumlupınar, basın mensuplarına yönetim kurulu üyelerini tanıtarak toplantıya başladı.

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ

Konuşmasına Afrin’de devam eden Zeytin Dalı operasyonunu desteklediklerini ve milletçe birlik beraberlik içerisinde olunması gerektiğine vurgu yaparak: “Öncelikle devletimize ve kahraman askerlerimize başarılar diliyorum. Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum” dedi.


TARIM DANIŞMANLARININ ÖZLÜK HAKLARINI KORUYACAĞIZ

Oda yönetimi olarak gerçekleştirmeyi hedefledikleri projeleri anlatan Başkan Dumlupınar: “Biz yeni yönetim olarak görev dönemimizde yapacağımız faaliyetlerin en başına Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmeti yürüten tarım danışmanlarının sorunları ve özlük haklarının takibini koyuyoruz. Tarım Danışmanlarının özlük hakları ve çalışma şartlarını ve haklı kadro taleplerini her fırsat ve zeminde dile getireceğimizi bilmenizi isteriz.

Yine görev dönemimizde Su Ürünleri Alanında tarımsal faaliyetler gösteren şehrimizin yüz akı firmalarımızın hak ettikleri ilgiyi ve değeri kendilerinden sakınmayacağımızı bilmelerini isteriz.

Ziraat Mühendisleri Kahramanmaraş Şubesi Olarak üyelerimize yakışır bir mekan ve lokal projemiz bulunmaktadır. Bunun için bazı çalışmalar yürütüyoruz. Yerel yöneticilerimizden de bu konuda desteklerini beklediğimizi ifade etmek isteriz.

Büyük Ova Tarımsal Sit Alanlarının Oluşturulmasını oldukça olumlu buluyoruz. Tarım Arazilerin Korunması bizim için oldukça önemlidir” dedi.

İÇME SUYU KAYNAKLARI KONUSUNDA YETKİLİLER BİR KEZ DAHA DÜŞÜNMELİ

Şehrimizin içme suyu konusunda ilerleyen zamanlarda büyük sıkıntı yaşayacağını söyleyen Başkan Dumlupınar: “Helete’den Gazitantep’e içme suyu götürülmesi projesi bilindiği gibi gündemde ve hayata geçirilmek üzere.

Bildiğiniz üzere, Kartalkaya Barajından da yine Gaziantep’e su götürülmektedir. Şehrimizin içme suyu kaynaklarından bir tanesi Karasu, diğeri ise Ayvalı barajıdır. 

Geçen günlerde Karasu’dan su temininde bir takım sıkıntılar yaşandı ve gelecekte de aynı problemlerin yaşanması muhtemeldir. Diğer yandan Ayvalı barajı da ciddi bir kaynaktan beslenmeyen sadece kar ve yağmur sularıyla beslenen bir barajdır.

Özellikle son yıllarda yaşanan kuraklıklar nedeniyle bu barajın da şehrimizin içme suyuna ciddi bir çözüm olamayacağını düşünmekteyiz. Yetkililerimizi bu konuyu bir daha düşünmeye ve su kaynaklarımızın şehrimiz için kullanılması yönünde çalışmalar yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

EN ETKİN ODA OLACAĞIZ

En büyük akademik odalardan biri olduklarına da dikkat çeken Başkan Dumlupınar: “Odamız ve şehrimiz adına çalışan en etkin sivil meslek odası olacağız”  dedi ve sık sık basın mensuplarıyla bir araya geleceklerini ifade ederek konuşmasını tamamladı.

Başkan Doç. Dr. Ziya Dumlupınar, başkanlığında ZMO Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluşmakta: İkinci Başkan Mustafa Kırbaş, Sayman Mehmet Ali İspir, Yazman Kumray Tekin, Üye Ahmet Sever, Üye İbrahim Gül, Üye Mustafa Kulotu, Su Ürünleri Mühendisliği Temsilcisi Orhan Bülbül, Kadın Komisyonu Başkanı Bertan Kayıran.              

Tanışma ve konuşmaların ardından Başkan Dumlupınar, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.            

Editör: Haber Merkezi