Kahramanmaraş Ziraat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şube Başkanlığı, 10 Ocak Tarımsal Öğretimin 173. yıldönümü münasebetiyle ‘Başak Gecesi’ düzenledi.

Clarion Otelde düzenlenen geceye Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, KSÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Dr. Cafer Gençoğlan, öğretim üyeleri ve çok sayıda ziraat mühendisi katıldı.

Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ZMO Kahramanmaraş Şube Başkanı Doç. Dr. Ziya Dumlupınar, yaptığı konuşmasında; “Tarımsal Öğretimin 173. Yılını çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Konferanslar düzenledik. Şimdi de burada bir araya geldik. Meslektaşlarımızla bir araya gelmek bizleri çok mutlu etti. Ziraat Mühendisleri Odası olarak üyelerimizin, meslektaşlarımızın her zaman yanındayız” dedi ve katılımcılara teşekkür etti.  

Canlı müzik eşliğinde verilen akşam yemeğinin ardından ödül törenine geçildi.

BAŞKAN OKUMUŞ’A ONUR ÖDÜLÜ

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a, yaptığı başarılı çalışmaları ve sergilediği çevre belediyeciliği adına Başkan Dumlupınar tarafından onur ödülü takdim edildi.

Meslektaşları Başkan Okumuş’un başarılı bir belediye başkanı olduğunu ifade eden Dumlupınar: “Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, ilçesinde yapmış olduğu çevre belediyeciliğini takdirle izliyoruz.  Teknik belediyeciliğin yanı sıra sosyal belediyecilikte de başarılı projelere imza attı. İnsanların hayatına dokundu. Türkoğlu modern bir ilçe haline gelirken yeşil alanlar korundu. İltifat marifete tabidir, düsturu ile biz de kendisine bir plaketle teşekkür etmek istedik.  Yeni dönemde de başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

BAŞKAN DUMLUPINAR ODAYA DEĞER KATTI

Başkan Okumuş da yaptığı konuşmasında: “Üç dönemdir belediye başkanıyım. Ziraat Mühendisi olmamın başarımdaki etkenlerden biri olduğunu düşünüyorum. Bol bol yeşil alan yapıyoruz ama bunu bir mühendis gözüyle yapıyoruz.

Aynı zamanda bir ziraat mühendisi olarak bir yıl da işsiz kaldım. Bu anlamda meslektaşlarımın durumlarını çok iyi biliyorum. Yetmişli seksenli yıllarda tıp fakülteleri ile eş değerken, zaman içerisinde ziraat fakültelerinin çoğalması ile çok sayıda ziraat mühendisi mezun oluyor ve maalesef çoğu işsiz. İnşallah bu soruna kısa sürede hükümetimiz çözüm bulur, tarım ve hayvancılık politikalarında da inşallah güzel gelişmeler yaşanır diye ümit ediyorum.

Ziya Bey’in başkan seçilmesiyle bende odaya üye oldum. Kendisi çok başarılı bir oda başkanı, çalışmalarını takdirle izliyorum, odaya değer kattı ivme kazandırdı. Bende her zaman Odamızın yanındayım, bir belediye başkanı olarak üzerime düşen her göreve hazırım.

Bu anlamlı ödül içinde Başkan Dumlupınar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

MESLEKTE 30 YIL ONURUNA…

Daha sonra meslekte 30 yılını dolduran KSÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Tevrican Dokuyucu ve Salman Torun’a, plaketlerini Başkan Dumlupınar takdim etti.

BAŞARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Ziraat Mühendisleri Mesut Arı, Dr. Serhan Candemir, Dr. Ahmet Kartalkanat, Salman Kervanda, Muzaffer Topuz, Özden Akkaya, İsmet Ünlü, Selçuk Ağca, Bilal Habeş Öztürk, Yavuz Ulutaş, Seval Örnek, Muhammet Söyler, Sadık Yılmaz Güllü, Hacı Bozok, Halil Burç, Adem Gürz, Şeyda Uluer, Ahmet Bilal, Doç. Dr. Mustafa     Yıldırım, Prof. Dr. Ali Arda Işıkber, Bertan Kayıran, Betül Yücel, Dr. Yasemin Keçecioğlu ve Murat Dal da 2018 yılında başarılı çalışmalarından dolayı ödül aldılar. Başarılı Ziraat mühendislerine plaketlerini, Prof. Dr. Aydın Akkaya ve ZMO 2. Başkanı Mustafa Kırbaş takdim etti.

Ödül töreninin ardından gece canlı müzikle devam etti.

Editör: Haber Merkezi