21 Aralık 2019 tarihinde Türkiye Kent Konseyleri Birliği 3. Seçimli Olağan Kongresi üye kent konseylerinin ve üyelerinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti.

94 Kent Konseyinin ve 140 üyenin bağlı olduğu Türkiye Kent Konseyleri Birliği Kongresi gündem maddelerinin okunması ve ibrasının ardından seçime geçildi.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen Kent Konseyleri Başkanları ve Genel Sekreterleri, yeni yönetim için oy kullandı. 7 kişiden oluşan yönetim kurulu sayısı 9’a çıkarıldı.

2010 yılından beri, ülkemizde faaliyet gösteren Kent Konseyleri ve üyeleri arasındaki işbirliği ve iletişimi sağlayan çalışmalar yürüten ve hem ülke genelinde hem de yerelde Kent Konseyleri faaliyetlerine ve çalışmalarına çok büyük katkı sağlamış ve ivme kazandırmıştır.

Türkiye Kent Konseyleri Birliğinde 2010 yılından itibaren üye olarak, 2012 yılından beri de Türkiye Kent Konseyleri Birliği Derneğinde Kurucu Üye ve dernek kurulduktan sonra ki ilk başkan olarak görev alan, 4. dönem başkanı olarak da şehrimizi dönem başkanlığında temsil eden önceki dönem Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan yeniden Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilerek görev aldı. Arıkan, aynı zamanda Kahramanmaraş Kadın Platformu Başkanlığı görevini de yürütmekte.

Yürütme kuruluna seçilen üyeler ve iller şöyle;

Nuray Akçasoy (Eskişehir Kent konseyi Başkanı)

Mürsel Sabancı (Balıkesir Kent Konseyi Başkanı)

Halil İbrahim Yılmaz (Ankara Kent Konseyi Başkanı)

Necati Binici (Gaziantep -Türkiye Kent Konseyleri Kurucu üye)

Zeynep Arıkan (Kahramanmaraş -Türkiye Kent Konseyleri Kurucu üye)

Burak Taştan (Ardahan Kent Konseyi Başkanı)

Sadullah Köse (Rize Kent Konseyi Başkanı)

Ahmet Karadağ (Manisa Kent Konseyi Başkanı)

Murat Ergen (Elazığ Kent Konseyi Başkanı)

Editör: Haber Merkezi