Kahramanmaraş ve ilçelerde görev yapan belediye zabıta memurları, bir çatı altında toplandılar, Türkiye’de kurulan ilk zabıta derneği olma başarısını gösterdiler.

12 Haziran günü Katip Han’da gerçekleşen 1. olağan genel kurulda kurucu başkan Gökhan Ünlü, genel merkezi Kahramanmaraş olan dernek için bazı illere şube verileceğini söyledi ve zabıtanın memleketin polis gibi, jandarma gibi kolluk kuvveti değil, yerel kolluk kuvveti olduğunu belirterek, ilk adımı attıklarını kaydetti.

l. Olağan genel kurul nedeniyle oluşan divan başkanlığını Celal Tüten yaparken, yardımcılıklarına ise Kazım Nalbantoğlu ve Mehmet Yoğurtçu seçildiler. Tek adayla gidilen genel kurulda Gökhan Ünlü başkan seçildi.

Derneğin faaliyete geçmesiyle birlikte, aynı zamanda da Kahramanmaraş’ın tanıtımını üstlendiklerini söyleyen Kurucu Başkan Gökhan Ünlü, Kahramanmaraş ve ilçe sınırları içerisinde 400 zabıtanın görev yaptığının altını çizdi, halen 97 olan üye sayısını artırmak için girişimlere başladıklarına işaret etti.

Başkan Gökhan Ünlü meslektaşlarına hitaben; “Derneğimiz 18 Şubat 2015 tarihinde Türkiye’de kurulmuş ve genel merkezi Kahramanmaraş olan ilk ve bütün üyeleri zabıta memuru olan tek dernektir. Derneğimiz, kurulduğu günden itibaren meslektaşlarımızın özlük haklarının savunulması ve geliştirilmesi için özverili bir şekilde çalışmaktadır. Derneğimiz siz üyelerimizden aldığımız güçle ilerlemekte ve büyümektedir.” dedi.

ANTALYA, ADANA, MERSİN, MALATYA,  GAZİANTEP ŞUBE İSTİYOR

Kuruldukları günden bu yana önce bağlı bulundukları belediyelerde özlük haklarında görülen eksikliklerin giderilmesi için gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Ünlü, “Derneğimizi tanıtmak ve üye sayısını artırmak için ziyaretlerde bulunduk. Seçimimizi yaptıktan sonra hedeflerimiz derneğimizi şubeler halinde teşkilatlandırmak, özlük hakları konusunda çalınmadık kapı bırakmadan, isteklerimizi ene üst makamlara kadar iletmek olacaktır. Derneğimiz, yalnızca özlük h akları konusunda değil yardımlaşma, dayanışma konusunda da ve dahası vatandaşlarımıza zabıta mesleğini tanıtmak için sosyal faaliyetlerimiz olacaktır. Çıkmış olduğumuz bu yolda birlik-beraberlik ve dayanışmamızı artırmak için dernek olarak canla başla çalışmaya devam edeceğizdiye konuştu ve bazı illerin şube için başvuruda bulunduklarına değindi.

Ünlü son olarak dernek faaliyetinin devam etmesi için üyelerin gereken maddi ve manevi desteği esirgememesi gerektiğini hatırlattı.

BAŞVURUMUZ İNCELENDİ, ONAYLANDI

Zabıta derneğinin kurulması aşamasında İçişleri Bakanlığına talepte bulunduklarını, taleplerinin incelendikten sonra derneğin kurulabilir onayını aldıklarını hatırlatan Başkan Ünlü, derneğini kurulma aşamasında ve kurulduktan sonra belediye başkanlarından, yardımcılarından ve belediye meclis üyelerinden destek gördüklerini, teşekkür ettiklerini de vurguladıktan sonra, derneğin şehrimize hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Başkanlığını Gökhan Ünlü’nün yaptığı ZAYDER’in başkan yardımcılıklarına ise Onikişubat belediyesinden Bayram Karabalta, Büyükşehir Belediyesinden Serhat Meşe ve Dulkadiroğlu Belediyesinden Ali Güler seçildiler.

 

Editör: Haber Merkezi