Afrin’e yapılan Zeytin Dalı Harekâtı’nın milli mesele haline geldiğine değinen Zabun, “Türkiye, büyük bir devlettir. Hiç kimse bizi sınayamaz, gözümüzün önünde farklı yapılarla, kantonlarla, terör tehdidiyle terbiye etmeye kalkışamaz. Uluslararası arenada, küresel dengelerin yeniden dizayn edildiği ve yanı başımızda çok büyük ve kirli planların yapıldığı bir dönemde Türkiye, bu planları yerle bir eden operasyonlarla bölgemizdeki etkinliğini güçlendirirken, sınır tehditlerini de bertaraf etmektedir.” şeklinde konuştu.

Zabun açıklamasına şöyle devam etti: “Ülkemiz, hem askeri hem siyasi alanda eski Türkiye değildir. Son dönemin en başarılı hava ve kara harekatlarından birisini %75 oranında yerli araç-gereç ve mühimmatla yürüten Türkiye, diğer yanda müthiş bir diplomatik süreç izleyerek psikolojik mücadeleyi de en iyi şekilde yerine getirmektedir.”

Suriye halkının Türk milleti ile dost ve akraba olduğuna dikkat çeken Zabun, “Zeytin Dalı Harekâtı, hem Türkiye’nin hem de Suriye’nin bekası için önem taşıyor. Bölgemizdeki istikrarsızlık ve terör yuvalanması her şekilde bu iki dost halkın huzur ve güvenliği açısından en büyük tehdittir. Türkiye Cumhuriyeti bu tehditleri bertaraf edecek güce ve iradeye sahiptir. Allah, Mehmetçiğimizin yanındadır.” diye konuştu.

Zabun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve harekatı planlayan, gerçekleştiren sivil veya asker herkese teşekkür ederek, Türk halkının dualarının onlarla olduğuna vurgu yaptı. 

Editör: Haber Merkezi