Londra’dan kalkan uçağın, saat 18:00’da Kahramanmaraş’a inen yolcuları, alana indiklerinde güllerle karşılandıklarını görünce mutlu oldular. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şunları söyledi; “Yıllardır altyapı ve üstyapı için uğraş verdiğimiz şehrimizde, yurt dışından düzenlenen bir sefer olduğunu görmek ve çalışmalarımızın karşılığını almak sevindirici bir durum.

EXPO 2023 Onikişubat / Kahramanmaraş için önceki aylarda şehrimize vize kolaylığı sağlanması ve iData ofisi açılmasıyla ilgili yurtdışı heyetiyle görüşmelerimiz olmuştu. Aynı zamanda şehrimize farklı noktalardan uçuşların gerçekleşmesi için de temaslarımız devam ediyor.

EXPO 2023 döneminde yurt dışından binlerce misafirimiz olacak. Misafirlerimizin buraya gelişinden gidişine kadar, onları şehrimizde ağırlayacak alt ve üstyapı hizmetlerine kavuşmamız gerekiyor. Bunun sağlanması için her çalışmayı gayretle yürütüyoruz.

EXPO 2023 Onikişubat / Kahramanmaraş, sadece Onikişubat Belediyesi’nin değil, her bir vatandaşımızın sahiplenmesi gereken bir proje. Bu projede birlik olursak, şehrimiz adeta çağ atlayacak ve bir dünya kenti olacak. Şehrimizin güzelliklerine yakışan hak ettiği yere geleceğine inanıyor ve bunun için çalışıyoruz.

Bugün ilki gerçekleşen uçuşun bizim için anlamı çok özel. Biz de bu özel uçağın özel yolcularını, Onikişubat Belediyesi olarak güllerle karşılamak istedik. Misafirlerimiz de çok memnun oldular.

En kısa zamanda planlandığı gibi karşılıklı tarifeli uçuşlara da geçileceğini ümit ediyorum.”

Uçaktan indiklerinde güllerle karşılandıklarını gören yolcular, kısa süreli şaşkınlığın ardından memnun olduklarını, Onikişubat Belediyesi’ne ve Başkan Mahçiçek’e teşekkürlerini ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi