YÖREX’in açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu birlikte yaptı.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 10’uncu kez kapılarını açtı. 27 Ekim Pazar gününe kadar ANFAŞ Fuar Merkezi’nde sürecek olan Fuar’da 5 gün boyunca yöresel ürün şöleni yaşanacak. Bu yıl fuara ilk kez 81 il katılacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de yöresel ürünleriyle fuarda yerini aldı. YÖREX’te TOBB’un desteğiyle firmalara ulusal market zincirleriyle yüz yüze görüşme imkanı sağlanıyor. Fuar, 164 oda ve borsa, 18 kalkınma ajansı, 647 kurum ve firmanın yer aldığı fuarla, 81 ilin tamamını kapsayan ve tamamen yöreye ait olan ürünleri tek çatı altında topluyor.

KMTSO Başkanı Serdar Zabun fuar hakkında yaptığı değerlendirmede bu yıl 10.su düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’nda Kahramanmaraş’ı çok güçlü şekilde temsil ettiklerini söyleyerek, Kahramanmaraş’ın tüm değerlerinin ve özellikle yöresel ürünleri ile gastronomi kültürünün tanıtımı için çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

Zabun açıklamasında şöyle konuştu: “Köklü geçmişiyle, kültür ve turizmiyle, tarihi değerleri ve uygarlıklar beşiği Anadolumuzun en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Kahramanmaraş, yöresel ürünleriyle de Türkiye’nin gözbebeğidir. Bu değerlerimizi tanıtmak amacıyla Yörex fuarında Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak yerimizi aldık. Ekonomisi büyük ölçüde sanayi sektörlerine dayalı Kahramanmaraş’ın gıda başta olmak üzere yöresel ürünlerinin marka gücünün artırılması ve dünyaya tanıtılması çok önemli. Bizler de bu katılarak şehrimizi ve değerlerimizi en iyi şekilde tanıtmak üzere Antalya’ya geldik. Ben, bu organizasyonu gerçekleştiren Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’ı tebrik ediyorum. Fuara destek veren Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ve TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na şükranlarımı sunuyorum. Burada Kahramanmaraş’ın kültürel, tarihi ve yöresel tüm değerlerini sergileyerek geçmişi ve geleceği ile kentimizi en güzel şekilde tanıtacağız.”

Editör: Haber Merkezi