Tekstliyle, sanayisiyle hızla gelişen kentimizin havaalanı sorunu bir türlü neden çözülemiyor?

Kahramanmaraş kara ulaşımında makûs kaderini yenemediği gibi hava yolunda da aynı kaderi yaşıyor.

Yapıldığı günden beri uçuş sefer sayısının azlığı,  uçuş saatlerinin sıkça değiştirilmesi, iptal edilen seferler, rötarlı kalkışlar, Kahramanmaraşlıyı canından bezdirdi.

Kahramanmaraş Havalimanı Terminal Binası Türkiye'nin en kötü ve yolcu talebine cevap veremeyen küçük, çağın gerisinde kalmış bir Havalimanı.

Narlı veya Türkoğlu’na yapılması planlanan yeni Havalimanından vazgeçilmesi üzerine mevcut havalimanının iyileştirilmesi yönünden karar verildi. Karar verildi verilmesine de, sonuç yine hayal kırıklığı.

2015 yılının sonunda istimlak edilen 400 dönümlük arazi üzerine yeni terminal binası ve kulenin yapılacağını ifade eden Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş ile alay eder gibi yine değişimi hiçbir anlam ifade etmeyen, ihtiyaçlara cevap veremeyecek, küçük bir bina projesi hazırladı.

15 Ekim 2015 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Kahramanmaraş Havaalanına Gümrük kapısı açılması ve personel ataması yapılmasına rağmen terminal binasında yer olmadığı için gümrük işlemleri yapılamıyor. İşin enteresan yanı edinilen bilgilere göre; yeni hazırlanan projede de Gümrük işlemleri için yer yok. Gümrük Kapısı olmadığı için de Kahramanmaraşlı yine yurtdışına direkt uçuş yapamayacak.

Kahramanmaraşlı artık başka ilerde yapıldığı gibi modern bir Havalimanı istiyor hem de acil.

Kahramanmaraş Havalimanı RNAP ile teknik imkanın sağlanmasına rağmen akşam-gece seferlerinin düzenlenmemesi engelli ile karşı karşıyadır. 

Sivil Toplum Kuruluşları, Milletvekilleri, işadamları ve halk, THY ve Pegasus'a akşam sefer yapılması için birçok kez başvuruda bulunmasına rağmen ve her defasında hiçbir gelişme yaşanmadı.

Bu sorun artık çözülmeli. Kahramanmaraşlının acil beklentisi; yeni terminal binasının bir an önce ihale edilmesi, dış hatlar binasının yapılması, Körüklü sistemin kurulması, Petrol ve Demir yolu engelinin ortadan kaldırılması. Siyasi yetkililerin dikkatine!

 

Editör: Haber Merkezi