4 Ocak 2013 Cuma günü saat 10.00’da toplanan Belediye Meclisi;  “Açılış, yoklama ve eski tutanak özetinin görüşülmesinin ardından Denetim Komisyonu üyelerinin seçimine geçildi.

Gizli oylama ile yapılan seçimlerde  Fevzi Gündeşli 25 oy, Ali Ayhan Karadutlu 22 oy ve Halit Kaynak 21 oy alarak Denetim Komisyonuna seçildiler.

Ekmekçi Mahallesi ve Fevzi Paşa Mahallesinin Güney-Batı-Kuzey sınırlarında yapılan değişikliklerin görüşülmesi karara bağlanırken, 2013 yılında tam zamanlı sözleşmeli çalıştırılacak 5 Avukat, 1 Arkeolog, 2 Sanat Tarihçisi ve 1 Teknikere, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün 2013 yılı için belirleyeceği tablodaki tavan ücretin; 31 Mühendis, 6 Mimar, 3 Şehir Plancısı, 8 Tekniker, 1 Kimyager ve 2 Veteriner Hekime taban ücretin ödenmesi teklifi kabul edildi.

Organize Sanayi Bölgesi yoluna "Somuncu Baba Bulvarı, şehrin batı kısmına yapılacak parkların birine "Es Seyyid Osman Hulusi Efendi" isminin verilmesi teklifi komisyona gönderilirken, Belediyenin hissedar olduğu parsellerdeki hisselerinin, 04/01/2013 - 01/01/2014 tarihleri arasında Meclis kararı alınması aranmaksızın hissedarlara satışı için encümene yetki verilmesi teklifi geri çekildi.

 Milli Eğitim Müdürlüğünce okul yeri olarak kullanılmak üzere aynı bölgede, Kavlaklı Hasan GÖKÇE İlköğretim Okulunun arsasına eşdeğer bir arsa tahsisi talebi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne iade edilerek geri çekildi.

Binevler Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneğine, Sosyal Tesis tanımlı 6031 ada 3 parselin 29 yıllığına ücretsiz tahsisi talebi geri çekilirken gündem dışı maddelerin görüşülmesine geçildi.

Gündem dışı gelen 12 maddede Vakıfbank’tan Teminat Mektubu alınması konusunda Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a yetki verilmesi görüşülerek karara bağlandı.

Gündem dışı gelen 13. Maddede Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün atıksu taşıma ve atıkların kanalizasyona boşaltılması nedeniyle ücretlerin belirlenmesi kabul edildi.

Gündem dışı gelen 14. Maddede Kahramanmaraş Belediyesi tarafından işletilmekte olan Taşocağı’nda üretilen malzemelerin resmi kurumlara satışı konusunda fiyatların belirlenmesi görüşülerek kabul edildi.

Gündem dışı gelen 15. Madde de Arasa Cami civarına yapılan olan otoparkın yap-işlet-devret modeli ile 20 yıllığına ihaleye verilmesi kabul edilerek karara bağlandı.

Gündem dışı 16. Maddede DSİ tarafından çalışmaları yürütülen Kılavuzlu Sulama Kanalı’nın geçeceği bölgelerde belediyeye ait olan yerlerin tahsis edilmesi kabul edildi.

Gündem dışı 17. Maddede 3. Dereceden Tapograf kadrosunun iptal edilerek , 3. Dereceden Mühendis ve 7. Dereceden Teknik Ressamın iptal edilerek 4. Dereceden mühendis çalıştırılması kabul edildi.

Gündem dışı gelen 18. Maddede sözleşmeli olarak 2 teknikerin çalıştırılması kabul edildi.

Gündem dışı gelen 19. Maddede 2009-2012 yılları arasında Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili yapılan tahsis ve tadilat taleplerinin akıbetlerinin araştırılarak Meclis’e bilgi verilmesi kararlaştırıldı.

Gündem dışı gelen 20. Maddede ise Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önündeki Meydanın isminin Necip Fazıl Kısakürek Meydanı olarak isim verilmesi kabul edilirken gündem dışı 22. Mddede ise Meclis’e katılamayanların izinli sayılmaları kabul edildi.

İmar planı tadilatları teklifinin görüşülerek karara başlanmasının ardından bir sonraki meclis toplantı tarihinin 6 Şubat 2013 Çarşmaba olarak belirlenmesine karar verilerek Meclis Toplantısı sona erdi.

 

 

Editör: Haber Merkezi