İYİ Parti Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkanı Devlet Ağdur, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, karanfil dağıtarak kadınların gününü kutladı. Yaşadıkları sorunların tek çözüm yerinin bir Kadın Hareketi olan İYİ Parti’de olduğunu söyledi ve tüm kadınları partisine davet etti.

Önce Partilisi kadınların gününü kutlayarak başlayan Ağdur, daha sonra cadde ve sosyal alanlarda kadınlara karanfil dağıtarak, nazik hareketinden dolayı takdirleri topladı.

Başkan Ağdur, günün anlam ve önemi dair bir de açıklama yayınlayarak, kadınların her alanda fırsat eşitliğini yakalaması için bir Kadın Hareketi olan İYİ Parti’ye en fazla kadınların destek vermesi gerektiğini vurguladı.

İşte Ağdur’un yayınladığı mesajın ayrıntıları:

Cenab-ı Allah’ın yarattığı en değerli varlıkların başında annemiz olan, eşimiz olan, kızımız olan, merhametin, şefkatin, sevginin merkezinde yer alan kadınlar gelir.

Onların ehemmiyetini anlatmak için söyleyeceğimiz sözler eksik kalır, duygularımızı tam olarak ifade etmek mümkün olmaz. Çünkü, daha anne karnındayken başlayan yolculuğumuzdan mezara kadar devam eden sürecin tamamında hayatı şekillendiren, anlamlaştıran, yön veren, değerli kılan bütün aşamalarda, onun rolüne şahit oluruz.

8 Mart’ı kutlarken, anarken veya hatırlarken bütün bunları anlayarak değerlendirmemiz gerekir.  Nitekim, 8 Mart’ın tarihsel sürecine baktığımızda da bir asil duruşla karşılaşırız.

1857 yılında Newyork’ta kadınların çalışma şartlarının dayanılmaz ağırlığı ve buna rağmen alınan ücretin düşüklüğüne itiraz ile başlayan bir yürüyüş neticesinde hayata gözlerini yuman 118 kadın bir o kadar yaralanan ve cezaevlerine atılan kadınlar. Ve başlayan bir Emekçi Kadınlar mücadelesi…

İnsanlık tarihinde de köle pazarlarında satıldığı, insan mı acaba tartışmalarının yapıldığı, kıymetsizleştirildiği dönemleri tamamen ortadan kaldıran büyük bir devrim, İslam ile gelmiştir. Peygamber efendimizin, aldığı Kur’an ahlakının gereği olarak baş tacı yaptığı kadına verdiği değer bugün; İslam Alemi ve İnsanlığa örnek olmalıdır. Eşi ile yarış yapan, ona ev işlerinde yardım eden, onunla ticaret faaliyetleri icra eden bir peygamberin yaşadığı, yaşattığı değerlere uygun davranmak gerekmektedir.

Bu değerlendirmeler ışığında, kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğu göz ardı edilmemelidir.

Ama gerçekçi olmak icap ederse kadınların meseleleri ile ilgili yapılan araştırmalar,  Dünyada yoksulluk içinde yaşayan 1.4 milyar insanın yüzde 70'ini kadınların oluşturduğunu ortaya koyuyor. Dünyanın en yoksul işçilerinin yüzde 60'ını  yine kadınlar oluşturuyor. Kadınlar erkeklere göre yüzde 20 ile yüzde 50 arası daha az maaş alıyor. Dünyada açlığın, savaşın, göçün en ağır maliyetini kadınlar ödüyor.

Türkiye’de de kadınların %39'u  "tokatlanma, itilme, yumrukla vurulma, boğazının sıkılması, bir yerinin yakılması, silah bıçak gibi aletlerle tehdit edilme ya da bunların kullanılması" sonucu fiziksel şiddete uğruyor.

O zaman, 8 Mart'ı sadece kadınların yılda bir kez hatırlanmaları değil, sorunlarının  çözülene kadar tartışılması  için bir fırsata dönüşmelidir.

Toplumsal ve siyasal örgütlenmeler, kadının ifade ettiği anlamda yer bulması adına somut çalışmaları hayata geçirmelidir.

Tarihte olduğu gibi birbiri ile kaynaşmış güçlü ve müreffeh bir toplum olmak istiyorsak, kadını ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini güçlendirmek, haklı taleplerini biran önce gerçekleştirmek zorundayız.

Kadın, yüreği merhamet dolu bir ana, Kadın, vatanı ana kucağı gibi saracak bir lider, askeri ana şefkati ile bağrına basan bir yönetici millete rahat bir nefes aldıracak olan insandır.

Türk milleti o kadını biliyor, tanıyor, seviyor ve sahip çıkıyor.

İnanıyor ve biliyoruz ki, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadına verilen kıymet ile şekillenen bir sosyal hayata, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmanın da temeli olacaktır.

Elde ettiği hakları  sonuna kadar koruyup, geliştireceği inancıyla, tüm kadınların bu anlamlı gününü kutluyor, tarihin her döneminde emek mücadelesi ile bugünümüze ışık tutan kahraman kadınlarımızı hürmetle yad ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi