Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun, BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin dönemin bazı kamu görevlileri yönünden verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı kaldırmasını değerlendirdi.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun aldığı kararı son derece sevindirici bulduklarını dile getiren Yavuz, hukuk ve hak arama adına 9,5 yıldır devam ettikleri bu yolda, bu kararı çok önemli bir eşik, çok önemli bir gelişme olarak gördüklerini belirtti.

Yüksek dereceli memurlarla ilgili bir soruşturmanın yürütüldüğünü anımsatan Yavuz, Yargıtay'ın buna daha önce takipsizlik kararı verdiğini, bu karara karşı daha önce Yargıtay 6. Ceza Dairesine itirazlarının olduğunu, Yargıtay 6. Ceza Dairesi'nin de bu kararı kesin olarak reddettiğini, bunu üzerine kendilerinin de olağanüstü kanun yoluna gittiklerini söyledi.

- "Bu karar son derece sevindiricidir"

Kanun yolunda, Adalet Bakanlığı'nın daha önceden kararın kaldırılması konusundaki taleplerini kabul ettiğini hatırlatan Yavuz, "Akabinde dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na gitmişti. Ceza Genel Kurulu da her şüpheli yönünden yaptığı detaylı inceleme neticesinde böyle bir karar vermiş durumdadır. Bu karar son derece sevindiricidir." diye konuştu.

Olayın şüphelisi olarak soruşturulan yüksek dereceli memurlardan halen 150'yi aşan şüpheli sayısı bulunduğunu dile getiren Yavuz, şunları kaydetti:

"Şimdi dosya tekrar Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gidecek. Şüpheliler hakkında yeniden bir soruşturma başlatılacak. Yani yanlış hesap Bağdat'tan değil Basra'dan dönmüş oldu. Bağdat'ı geçmiş olsa bile yanlış hesaptan dönüşmüş olması çok önemli bir gelişmedir. Bunun için 'bu ülkede adalet varmış' dedirten bir karar oldu. 9,5 yıl sonra bile olsa çok önemli bir gelişme olarak görüyoruz, kararı sevindirici buluyoruz. Bu dosyalar birbiriyle bağlantılı olduğu için ileride yargılama aşamasında birleşerek tüm sanıkların aynı dosya içerisinde yargılanacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz."

 

 

Editör: Haber Merkezi