Yaklaşık 1 yıldan beri devam eden yardım kampanyası kapsamında ilk olarak Kahramanmaraş’ın plaka kodu olan 46 plaka hedefine 47 tır, Peygamberimizin (SAV)yaşı olan 63 hedefine 82 tır ve son olarak ta  99 Esmaül Husna hedefine karşılık son giden 47 tırla birlikte toplamda 355 günde 143 yardım tırı gönderildi. 



Bu yardım kampanyası kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat yardım Vakfı 130 okulda kampanyaya ilişkin verilen eğitim seminerlerinde on binlerce öğrenciye merhamet duygusu yaşatmaya çalışıldı. 

Son iki ayda 30 okulda "Merhamet ve Nezaket Eğitimi" konferansları düzenlendi. 4500 öğrenciye hem konferans verildi hem de okullarda yardım kampanyaları anlatıldı. 



Konferanslarla, hayrın ve iyiliğin öncüsü nesiller yetişmesini, çocukların bulundukları imkanların farkına varmalarını, vicdan ve merhamet muhasebesi yapmalarını, ümmet bilincinde, garip ve mazlumlara hizmet etme idealinde şuurlu nesiller yetiştirmek hedeflenirken, bu konferansların devam edeceği belirtildi.



Öte yandan Kahramanmaraş il genelinde toplanan yardımlar, Halep-İdlip arasında oluşturulan güvenli bölgede barınmaya çalışan insanlara yine Hayrat Yardım Vakfı gönüllüleri tarafından dağıtımı gerçekleştiriliyor.
Editör: Haber Merkezi