Pazarcık İlçesi Yarbaşı Grup yolunda devam eden asfalt çalışmalarını Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç yerinde inceledi.

Yarbaşı mahallesi Muhtarı Turan Kartalkanat, 50 yıl sonra grup yollarının sıcak asfaltla buluştuğuna işaret ederek: “Mahallemizin yolu 50 sene sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç sayesinde sıcak asfaltla buluştu. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Mahallemizin sorunları ile yakından ilgilenmekte ve peyder pey sorunlarımız çözüme kavuşturulmaktadır. Her ihtiyacımızı karşılıyorlar. Mahalle halkım adına Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum ve Allah razı olsun. Allah başımızdan eksik etmesin. Yaklaşık 4,5 km yolumuzu asfaltladılar ve ana yolumuzu da sıcak asfaltla buluşturacaklar. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.



Pazarcıklı meclis üyeleri ile birlikte asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “Şu an Kartalkaya Baraj Yolundayız. Burası hem Pazarcık İlçemize ait mezarlıkların yolu, hem mesire alanı yolu hem de barajın etrafında gezmeye gelen vatandaşlarımıza hizmet eden bir yol ve ayrıca mahallelerimizin grup yolu. Sathi kaplama çalışmaları tamamlandı ve şimdi de sıcak asfalt kaplaması başladı. Pazarcık İlçemize hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Biz de burada denetlemelerde bulunuyoruz. Pazarcık ilçemizin içerisinde de denetlemelerde bulunduk. Çünkü doğalgaz şirketinin yaptığı çalışmalardan dolayı vatandaşlarımızda bir rahatsızlık vardı. Orada yetkililerimizle görüşerek vatandaşların dile getirdiği rahatsızlığın bir an önce çözülmesi için yetkililerimize söyledik. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuların takipçisi olacağız. Şu anda da vatandaşlarımızın talep ettiği yoldayız. Buranın alt yapısını daha önce yapmıştık. Özellikle Pazarcık’ın önemli bir mezarlığı var bu bölgede. İlçe merkezine yönelik bir mezarlık. Ve aynı zamanda barajın kenarındaki mesire alanları var. İnşaallah kısa sürede bu çalışmaları bitireceğiz. Şu anda Ekim ayı olmasına rağmen Kahramanmaraş genelinde yoğun bir şekilde asfalt dökmeye devam ediyoruz. Kahramanmaraş genelinde günlük 10 kilometreden fazla asfalt döküyoruz. 20-25 gün Tüpraş’tan bitüm sıkıntısı yaşamıştık ama şimdi biraz rahatladık ve çalışmalarımızı daha da artıracağız. Kahramanmaraş’ın il genelindeki grup yollarında bazı yollarda bitümlü bazı yollarda ise sıcak kaplama yapıyoruz ama hedefimizde bütün yollarımızı sıcak asfalt kaplama ile tamamlamak. Şu anda bazı mahallelerimizin grup yollarında sathi kaplama yapıyoruz ama ileriki yıllarda bu yolları da sıcak asfaltla buluşturacağız” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi