Kahramanmaraş Büyükşehir halk kütüphaneleri arasında düzenlenen voleybol turnuvasına 11 takım katıldı. Kütüphaneye gelen okuyuculardan oluşturulan takımlar arasında yapılan müsabakaların finali dün akşam oynandı.

Final öncesi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Paravolley Takımı ile 1920 Maraşspor Takımı bir gösteri maçı yaptılar.

Final müsabakalarının ardından ödül törenine geçildi ve ödüller Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı tarafından verildi.

Ödül töreni sonrasında bir açıklama yapan Daire Başkanı Kabakcı: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin kütüphaneleri Hacettepe Üniversitesi Kütüphane bölümü tarafından Türkiye’de birinci seçilmişti. Yani bizim kütüphanelerimiz şampiyon kütüphaneler. Ziyaretçilerimizle, okurlarımızla bir araya gelmek samimiyetin artması için her sene değişik etkinlikler düzenliyoruz. Kütüphanelerimiz arasında tiyatro yarışmaları, futbol turnuvaları ve voleybol turnuvaları gibi etkinlikler yapılmakta. Bu etkinliklerimiz inşallah ileriki günlerde artacak. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin 25’e yakın kütüphanesi bulunmakta. Kütüphanelerimizi çok aktif olarak kullanmaktayız.

Bugün de voleybol turnuvası final müsabakaları öncesi Büyükşehir Belediyemizin Paravolley Takımı paraolimpik yarışması yaptılar. Bu turnuvamıza 11 takımımız katıldı. Yapılan müsabakaların sonucunda Necip Fazıl Halk Kütüphanemizin takımı şampiyon oldu onları kutluyoruz. Saçaklızade Halk Kütüphanemiz 2., Süleyman Çelebi Halk Kütüphanemiz 3. Oldular. Onları da tebrik ederek ödüllerini verdik. Bu tür yaşayan kütüphanelerimizin olması gerekiyor. Gerçekten de bizim kütüphanelerimizdeki arkadaşlarımız çok fedakarane çalışıyorlar. Kütüphanelerimiz sabah 8 gece 23’e kadar mesai yapıyorlar. Necip Fazıl Halk Kütüphanemiz gece 03.00’e kadar hizmet veriyor. Kütüphanelerimiz ve okuma alanlarımız tıklım tıklım dolu. İnşallah bunların sayıları da artacak, etkinliklerimiz de artacak. Biz bu başarıların devamını diliyoruz, yeni etkinliklerle halkımızın karşısına çıkmak istiyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi