1973 yılında yapılıp, 10 yıl sonra Vergi Dairesi olarak hizmet veren binaların, 5 şiddetindeki depreme dahi dayanıklı olmaması, çalışanlar kadar mükellefleri de rahatsız ve tedirgin etmeye başladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Valilik makamında, "Bu sorunu acilen çözün!" dediği halde, bugüne kadar ihmal edilmesine bir anlam verilemiyor. Yaklaşık 350 çalışanı bulunan her iki binanın 30 santimetre eğilmesi, her an yıkılacak kadar tehlike arz etmesi sonunda, kiralama yoluna gidildi.

Binaları, arka kısımda bulunan otopark ile karşısındaki gökdelen'in ayakta tuttuğu söylenirken, çalışanların ve mükelleflerin hayatını riske etmemek adına, Serbest Muhasebe Mali Müşavirler Odasının da girişimleri sonunda, 2.500 m2'den oluşan iki bina, mülkiyeti Aksay İnşaata ait 5.500 m2'lik binaya taşınacak. Yeni Vergi Dairesinin tadilatları da inşaat firması tarafından karşılanacak. Taşınma ve kiralama kararı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun onayından çıktığından, taşınma işleminin Mayıs ayı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Eski binada şimdilik ve sadece Defterdarlık, Muhasebe ve Milli Emlak Müdürlükleri kalacak.



 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi