Bahar aylarının gelmesine az bir zaman kala önceki senelere göre çok daha erken ilaçlama çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipleri, hizmet alanını genişleterek ‘’kışlak mücadele programı’’ kapsamında karasinek ve sivrisinekle mücadelede problemi kaynağından çözümlemeyi amaçlamaktadır.  Bahar aylarında da larva mücadelesine daha da ağırlık vererek rahat bir yaz mevsimi geçirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca sağlık bakanlığından onaylı biyosiidal ürünleri kullanan Büyükşehir belediyesi sağlığımızı da tehdit eden bu vektörleri, doğal dengeyi de bozmayacak şekilde tehdit unsuru olmaktan çıkarmayı amaçlamaktadır.



Mücadele kapsamında 36 araç ve sair ekipmanlarla birlikte toplam 74 personel hizmet vermektedir. Kullanılan alet ve ekipmanlar son teknoloji ile dizayn edilmiş olup, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış,  çevre dostu biyosidal ürünler tercih edilmiştir. 



Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediyesi olarak; Müdürlüğümüz hizmetleri kapsamında ilimiz genelinde öğrencilerimizi bilinçlendirmek amacıyla Vektörle Mücadele (haşere) ile ilgili konularda eğitim verilmesi planlanmakta olup, ayrıca eğitim broşürleri, pankart ve afişler hazırlanacak ve dağıtımı sağlanacaktır.

Editör: Haber Merkezi