Vali Güvençer'in mesajı şöyle;
Sevgili Öğretmenler, Öğretmenlik, emek, sabır, fedakârlık ve hoşgörünün en yüksek manada sergilendiği ulvi bir görevdir. Çocuklarımızın bedensel, zihinsel,  duygusal, sosyal ve toplumsal açıdan gelişiminin anne-babadan sonra en büyük temsilcileri sizlersiniz. 

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “ Öğretmenler, Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır” sözleri üzerine kendilerini, çocuklarımız ve gençlerimize düşünmeyi, bilgi üretmeyi, araştırmayı, akılcılığı ve tarihini öğretmeye, Ülkesini, Bayrağını, milletini seven kişilikli, milli ve manevi değerleri özümseyen bireyler yetiştirmeye adayanlarsınız.

Hızlı gelişen bilgi ve teknoloji dünyasına ayak uydurarak bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılmasında önemli rol oynayan, geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin ve daha ileri hedeflere yürümenin anahtarı durumunda olan sizlere minnettarız. 
Bu duygularla ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Ülkemiz ve Milletimizin geleceği çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimiz ve emekli öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü” nü kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ömür diliyorum. 

Editör: Haber Merkezi