Mehmet Akif Ersoy kültür merkezinde Kuran Tilaveti ile başlayan programda İl Müftüsü Muhammed Gevher, Müftülük personeli ve yaptıkları çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı. Müftü Gevher, Vali Güvençere katılımın görevlilere ivme kazandıracağının altını çizerek teşekkür etti.

Sunumun ardından söz alan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer din gönüllüsü kavramının önemine değindi, herkesin halka ve Hakk’a karşı sorumlu olduğuna dikkat çekti. Vali Güvençer; “Hayat bir sınavdan ibarettir. Zaman zaman maddi ve manevi sınavdan geçeriz. Diyelim ki yabancısınız. Hiç tanımadığınız bir beldeye bırakıldığınızı düşünün. O beldenin bir İslam beldesimi yoksa bir gayri Müslim beldesi mi olduğunu minaresinden, ezan sesinden, camisinden değil, sokaktaki insan davranışlarından anlayabilmelisiniz. Ben anlarım. Eğer insanlar somurtuyorsa, bir birine saygısızsa, sokakları pis ise, trafik karmakarışıksa hiç şüphe yok ki orası bir Müslüman beldesidir. Maalesef böyle. İşte bu durumu kendimize dert edinmek durumundayız. En başta da kendimizi sorgulamalıyız. Başta din görevlileri olarak hepimiz birden insanları sorumluluğa davet etmeliyiz. Birer kamu görevlisi olarak değil, ünvanınızın İmam hatiplik ünvanının bir mukabili olarakta değil. Sadece bu ünvanın toplum nezdinde, insanlar nezdinde getirdiği özel itibar ve otorite değil, bence sizi bizlerden farklı kılan sorumluluğunuzu bizden farklılaştıran iki önemli şey var. Birincisi, aldığınız vazife ve içinde bulunduğunuz camia gereği bilgi olarak bizden fazlasınız. Yani bilgi çok önemli. İkincisi ise zamandır. Bilginizi ve zaman kavramını birleştirerek toplumun en geniş çerçevesine bir şeyler verme mesuliyeti getiriyor.”

Kahramanmaraş valisi Mustafa Hakan Güvençer konuşmasının sonunda din görevlilerine sosyal hayatın içinde olmalarını da isteyerek, “ bilginizi, zamanınızı ve toplum nezdinde ki otoriterininizi daha iyi nasıl kullanabilirim gayreti içinde olmalısınız. Tabi ki, eksikliklerimiz olacak. Görev yaptığımız mahalli çok iyi tanımalıyız. Burada sizlerle çalışmaktan güven duyacağım. Valiliğimizin ve gönlümüzün kapısı sizlere her zaman açıktır.”şeklinde konuştu.

İlçe Müftüleri İsmail Günay ve Abdullah Demir tarafından görevlilere yönelik aylık çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.

Programa Vali Mustafa Hakan Güvençer’in yanı sıra İl Müftüsü Muhammed Gevher, İl Müftü yardımcıları ile Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir ve şube müdürleri ile din görevlileri katıldı.

 

Editör: Haber Merkezi