Türkoğlu İlçe Belediye Başkanı Osman Okumuş, yerel seçimler öncesinde aday adaylığını açıklamak ve projelerini tanıtmak amaçlı düzenlediği basın toplantısında; “Partim aday gösterir ve seçilirsem, ilk yapacağım işlerden biri Türkoğlu’na yeni bir belediye sarayı kazandırmak olacak” beyanında bulunmuştu.

Neticede Türkoğlu İlçe Belediye Başkanı seçilen Osman Okumuş’un, seçilir seçilmez ilk işi yeni bir belediye sarayı yerine, dere üzerinde bulunan, üstelik DSİ ile de sorun yaşaması yanında, olası güçlü bir sel felaketinde ya da orta ölçekli bir depremde yıkılması kaçınılmaz, çürük raporu bulunan binaya tadilat yaptırmak oldu. Yani, vaatleri icraatı ile örtüşmedi.

Başkan Okumuş’un, kendi makam odasının yanı sıra belediye başkan yardımlarının odalarını ve belediye meclis salonunu yeniden modern bir şekilde hem de hatırı sayılır bir rakama restore ettirmesi Türkoğlu halkının kafasında soru işaretleri yarattı.

Aynı zamanda restorasyon işinin, inşaat mühendisi olan bir akrabasına yaptırılması ise şaibelere yol açtı.


TÜRKOĞLU HALKI HAKLI OLARAK ŞİMDİ ŞU SORULARIN CEVABINI ARIYOR;

Yeni bir belediye sarayı yapılacaksa neden yıkılacak binaya para harcandı?

Bu yapım işi neden ve ne kadar maliyetle akrabası olan mühendise yaptırıldı?

Yapım işi neden ihale yoluyla değil de direk olarak verildi?

İki dönem belediye başkanlığı yapan Av. Mustafa Taşhan da belediye başkanıydı ama yıkılacak olduğu için tadilat yaptırmadı, belediye bütçesini boşa harcamadı, şimdi neden yapıldı?

Bu nasıl bir düzen, belediye hizmet makamı mı, yoksa konforlu bir şekilde etiket kullanma makamı mı?

1. dereceden veya kan bağı bulunan akrabalara iş verilmesi ne kadar etik? vs.




ALTYAPIYI KİM YAPTI?

Diğer yandan iki dönem Beyoğlu Belde Belediye Başkanlığı yapmış, tecrübeli bir başkan olan Osman Okumuş’un, 27 Eylül günü şiddetli yağış nedeniyle yaşanan sel olayında kendi sosyal paylaşım sitesinde:  “Özellikle Beyoğlu ve Şekeroba Mahallelerimizde etkili olan şiddetli yağışlar sele sebep oldu” diyerek fotoğraflar paylaşması da kamuoyunun dikkatinden kaçmadı. O zaman alt yapıyı kim yaptı?

Tüm ilçelerin sele teslim olduğu o günde Türkoğlu ilçe merkezinde en ufak sıkıntının yaşanmaması Belediye eski Başkanı Mustafa Taşhan’ın makyaja değil de önce altyapıya ağırlık verdiği daha iyi anlaşıldı.

Diğer yandan sele teslim olan Beyoğlu Mahallesi yaşayanları ise; Başkanın kendi sosyal paylaşım sayfasında yayınladığı açıklama ve fotoğrafları: “Başkan kendi eserini, kendi icraatını paylaşıyor. Biz sele teslim olduk, Türkoğlu merkezde en ufak sorun yaşanmadı” şeklinde yorumlara yol açtı. 

Editör: Haber Merkezi