2016 yılının Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) tarafından “Bosna Hersek ile Dostluk-Kardeşlik Yılı” ilan edilmesinin ardından, KSÜ ve Bosna Hersek arasında her alanda ilişkiler artarak devam ediyor.  İkili ilişkiler kapsamında Bosna Hersek Federasyonu Temsilciler Meclisinden Parlamenter Mirsad Topçagiç ve Bosna Savaşı emekli komutanlarından Hasan Hadzalic Bosna Hersek gönül elçisi, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm eski Müdürü Osman Nalbant ile birlikte Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi ziyaret etti.

Rektörlük Makamında gerçekleştirilen ziyarette Bosna Hersek heyeti Rektör Deveci’ye 2016 yılının “Bosna Hersek İle Dostluk-Kardeşlik Yılı” ilan edilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Rektör Deveci’nin şahsında KSÜ’ye teşekkür ettiler. Parlamenter Mirsad Topçagiç “Türkiye ve Bosna Hersek iki kardeş ülke bizim aramızda fark yok” diye konuştu.



Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Deveci, “Bosna bizim kardeşimiz. Azerbaycan ile nasıl iki devlet bir milletsek, Bosna Hersek’te bizim için aynı değer ve önemdedir” dedi. Bosna ile sosyal ve kültürel alanda birçok etkinlik yapmayı planladıklarını ifade eden Deveci, önümüzdeki günlerde bu manada protokollerin imzalanacağının müjdesini verdi.

Bosna Hersek ile dostluk bağlarının güçlendirilmesi adına atılacak adımların görüşüldüğü ziyarette, Rektör Deveci Bosna Hersek’ten gelen konukları vesilesiyle iş adamları ve hayırseverlere seslenerek, KSÜ Avşar Yerleşkesi’nde ortak öğrenci yurdu yapmak için destek istedi. Deveci aynı proje için Azerbaycan’la da çalışma yürütmek istediklerini sözlerine ekledi.


Editör: Haber Merkezi